Aşa rezolvi frica de primul an de şcoală!

1 59324 original jpg jpeg

Încep pregătirile de şcoa­­­­lă! Specialistul Click!, psiholog Liliana Lupu, îţi spune cum să te descurci cu „bobocii" şi cum să-i obişnuieşti să se adapteze la schimbări.

Primul an de şcoală e important în viaţa copilului,însă are particularitatea de a-i afecta în mod special pe părinţi,fiindcă marchează începutul unei separări care nu este întotdeauna uşoară.

O primă întrebare:„Copilul meu va fi capabil să se adapteze uşor la aceste schimbări?".Răspunsul pe scurt, la această întrebare este că dacă ai încredere în copil, acesta la rândul lui va fi încrezător în forţele proprii.

Ar fi de dorit, prin urmare, să-i oferim mai multe ocazii să trăiască noi experienţe. Acest lucru îi va permite să înfrunte mai senin micile provocări ale vieţii.

O a doua întrebare frecventă:„Va reacţiona bine când nu va fi supravegheat?". Cu cât îţi vei creşte un copil mai autonom,cu atât vei avea un copil care se va descurca bine pe cont propriu.

Încearcă să-l îndemni pe copil să facă singur anumite lucruri:să se îmbrace singur;să meargă singur la toaletă;să se spele pe mâini;să-şi lege şireturile;să-şi ordoneze hainele şi rechizitele;să mănânce singur un sandvici;să aibă grijă de lucrurile lui.

Citeşte mai mult pe Click.ro!