Bubiţe nou născut. Ce boli de piele apar la bebeluşi - plus soluţii

bubiţe nou născut jpeg

Bubiţe nou născut. Pielea fragilă a nou-născutului poate prezenta mai multe tipuri de afecţiuni în primele patru săptămâni de viaţă, motiv de îngrijorare pentru părinţi. Din fericire, bubiţele se pot trata uşor, atunci când nu dispar de la sine.

Bubiţe nou născut - Eritem toxic

Eritemul toxic apare la 40-70 % din nou născuţi. Aspectul iniţial este de pete mici,2-3 mm,roşii,care evoluează către un aspect cu coşuri cu puroi înconjurate de o zonă eritematoasă (roşie). Sunt situate la nivelul feţei,pieptului,spatelui,braţelor sau coapselor. Apar de obicei în primele zile de viaţă şi dispar fără tratament în 4-14 zile,fără a lăsa semne.

Acneea neonatală

Ştiai că şi nou-născuţii pot avea acnee? Pe faţa bebeluşului pot să apară comedoane,leziunile primare de acnee,din cauza influenţei hormonilor materni în timpul dezvoltării intrauterine.

Bubiţe nou născut - Ce trebuie să ştii despre acnee

Acneea neonatală poate să apară la până la 20 % din nou-născuţi şi de obicei se vindecă spontan până în jurul vârstei de 4 luni. Uneori însă,aceste leziuni pot fi recalcitrante,impunând un tratament indicat de medicul dermatolog. Este un tratament relativ simplu,cu produse aplicate local,de tip benzoil peroxid,cu o testare prealabilă a toleranţei pielii la această substanţă.

Bubiţe nou născut - Milia

-Pe obrajii,nasul şi fruntea bebeluşului tău pot să apară mici chisturi alb-gălbui,de 1-2 mm;acestea se numesc milia şi reprezintă incluziuni de cheratină,substanţă din structura pielii. Sunt inofensive şi tranzitorii,şi nu necesită tratament. Dispar spontan,de obicei în prima lună de viaţă;alteori,persistă până la 2-3 luni,fără sechele.

Sudamina

La bebeluş prea înfofolit,care se încălzeşte şi transpiră abundent,apare ceea ce se numeşte miliaria sau sudamina. Sunt nişte bubiţe foarte mici,roşii,cu lichid,care se localizează pe gât,cap sau trunchi,din cauza retenţiei secreţiei sudorale în pielea imatură a copilului.

Bubiţe nou născut - Cum se rezolvă problema

Problema se rezolvă evitând să supraîncălzeşti bebeluşul,menţinând o temperatură optimă în camera sa şi aplicând pe pielea afectată creme restructurante,menite să refacă integritatea cutanată.

Bubiţe nou născut - Dermatită seboreică

Dacă bebeluşul tău are coji gălbui,grăsoase,la nivelul scalpului (pe pielea capului),atunci cel mai probabil e vorba de dermatita seboreică a nou-născutului. Apare în primele 3 luni de viaţă şi,în afară de scalp,poate afecta uneori şi faţa,gâtul,urechile sau zona scutecului,prin apariţia de pete roşii acoperite de coji gălbui. Şi această afecţiune are o evoluţie limitată,şi se vindecă fără sechele. Piaptănă părul micuţului cu o perie moale,aplică creme emoliente sau ulei de măsline călduţ,şi spală apoi zona cu un şampon blând.

Dermatita de scutec

Bubiţe nou născut - Afecţiuni frecvente

O afecţiune frecventă la copiii până-n vârsta de 1 an este aşa-numita dermatită de scutec,adică o iritaţie în zona genitală,fese,chiar şi copse sau abdomen-în locurile acoperite cu scutec,adică. Prevenirea şi chiar tratamentul presupune o aerisire cât mai frecventă a zonei,un lucru destul de nepractic din punctul de vedere al tinerilor părinţi,alternativa fiind schimbarea cât mai frecventă a scutecului. Aplică un unguent special sau creme grase,cu formule speciale,  menite a proteja pielea şi a regenera.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg