Cât de avantajos e plasturele contraceptiv

1 80549 original jpg jpeg

Cu rolul de a evita o sarcină nedorită, plasturele contraceptiv este una dintre metodele de contracepţie modernă la care apelează femeile care poate nu sunt mulţumite de anticoncepţionalele orale. Dar este acesta şi mai avantajos?

Cum se foloseşte

Plasturele conţine doze mici din doi hormoni, un progestativ şi un estrogen, similari hormonilor naturali progesteron şi estrogen din corpul femeii. Aceşti hormoni sunt eliberaţi constant în piele, pătrund în sânge şi împiedică ovulaţia prin îngroşarea mucoasei uterine care opreşte accesul spermei.  Produsul se aplică pe pielea intactă, pentru o absorbţie cât mai mare şi poate fi folosit săptămânal, 3 săptămâni la rând, după care urmează o pauză de 7 zile. Plasturele trebuie aplicat în prima zi a ciclului menstrual, iar protecţia apare în primele 7 zile de la administrare. Din acest motiv, în prima săptămână, se recomandă folosirea suplimentară a altor metode contraceptive, cum ar fi pilula sau prezervativul. Plasturele poate fi folosit de către femeile cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani, active sexual. Acesta are o rată de eficienţă de 99,7% şi nu produce dezechilibre în organism. Totuşi, foarte importantă este şi folosirea corectă.

Unde se aplică

Plasturele contraceptiv poate fi aplicat în zona abdomenului, a braţului sau a coapselor. E necesar ca pielea să fie curată, uscată şi fără leziuni, pentru a avea aderenţă. Înainte de aplicare, se recomandă evitarea folosirii loţiunilor şi a cremelor de corp, precum şi a altor produse cosmetice. Înainte de a încerca acest produs, se recomandă consultarea medicului ginecolog, care îl poate prescrie.

Contraindicaţii

Ca şi alte medicamente, plasturele contraceptiv nu ar trebui administrat de către femeile fumătoare, cu vârsta de peste 35 de ani. De asemenea, nu se recomandă femeilor gravide, persoanelor care suferă de boli cronice ale ficatului, diabet zaharat, hipertensiune arterială sau cancer al aparatului genital.

Bine de ştiut!

Plasturele contraceptiv nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală, de aceea se recomandă utilizarea lui împreună cu alte metode de contracepţie sigure, precum prezervativul.