Mituri despre sarcină

1 47936 original jpg jpeg

Ce bucurie mai mare decât să-ţi anunţi familia, prietenii şi colegii că vei avea un copil? După aceea, însă, toţi te copleşesc cu o mulţime de sfaturi. Acestea sunt câteva dintre cele pe care nu merită să le iei în serios.

Te-ar mai putea interesa:

Dieta sănătoasă pentru viitoarele mămiciCe nu ştiai despre travaliuAşa influenţezi sexul copilului tău!Burtica ţuguiată,semn că este băiat

Dacă ai pântecul prea adus în faţă şi asemănător cu o minge de rugbi,toată lumea ar fi gata să bage mâna în foc că vei avea un băieţel. Ei bine,forma burticii tale nu are nimic în comun cu sexul bebeluşului. Ea depinde mult de alcătuirea bazinului tău,de elasticitatea pielii.

În plus,în timpul sarcinii,orice femeie tinde să-şi cambreze spatele,ceea ce împinge uterul în faţă. Un sfat de un real ajutor din partea apropiaţilor ar fi acela să-ţi corectezi poziţia,pentru că te-ar putea afecta în timp. Cum? Ducând bazinul în faţă şi trăgând umerii spre spate. Aşa vei menţine spatele drept.

Ciocolata face semnele din naştere

Există o credinţă foarte răspândită conform căreia dacă furi ceva la care pofteşti,mai ales când este vorba de dulciuri,copilul se va naşte cu semne pe corp. Aceasta rămâne doar o superstiţie,pentru că nu are niciun fundament ştiinţific. Cele mai multe astfel de pete dispar pe măsură ce creşte copilul. Prin urmare,nu ai de ce să te privezi de ciocolată,atâta timp cât este doar un pătrăţel din aceea amăruie.

Este normal să iei mult în greutate

Mâncatul pentru doi,în ideea că aşa va fi şi copilul gras şi frumos,îţi aduce numai neplăceri. Dacă te îngraşi prea mult în timpul sarcinii,vor apărea mai curând durerile de spate şi te vei simţi mai obosită. În loc să mânânci mai mult,mănâncă mai bine,diversificându-ţi alimentaţia.

Sportul provoacă avort spontan

Încă o superstiţie legată de perioadă de sarcină este să nu faci exerciţii fizice care implică ridicarea braţelor. Niciun risc,însă,după primele trei luni de sarcină,ba din contră,atâta timp cât faci mişcare fără să te extenuezi. Totuşi,o parte de adevăr există,pentru că după opt luni de sarcină,întinderea braţelorsolicită musculatura spatelui şi a abdomenului şi poate provoca apariţia contracţiilor.

Nu se mai mănâncă după primele contracţii

Părerea că n-ar trebui să consumi nimic solid de cum apar primele contracţii este valabilă

. Oricum,este mult

,de preferinţă alimente cu carbohidaţi (

),ca să prinzi puteri şi să faci faţă aducerii pe lume a copilului.