Ce gene moşteneşte copilul de la fiecare părinte. Inteligenţa vine de la mamă

1 84221 original jpg jpeg

Dacă ţi s-a spus vreodată "eşti copia fidelă a mamei tale", ar trebui să ştii că nu e chiarr adevărat. De fapt, oamenii de ştiinţă au dezvăluit că de cele mai multe ori copiii seamănă cu taţii, în special femeile. 

De cele mai multe ori, copiii moştenesc forma nasului, buzele, pomeţii, ochii şi bărbia de la părinţi. Acestea sunt zonele cheie pe care le luăm în considerare atunci când spunem că două persoane seamănă.  

Potrivit studiilor, DNA-ul unui copil conţine 50% gene de la mamă şi 50% de la tată, doar că cele masculine sunt mai proeminente.  

Se spune că sexul copilului depinde de tată. Dacă tata are mai mulţi bărbaţi în familie, atunci probabilitatea de a avea băieţi creşte. Şi invers.  

Gena responsabilă de inteligenţă conţine cromozomul X, de aceea băieţii moştenesc inteligenţa mamei, în timp ce fetele primesc de la ambii părinţi. Chiar şi aşa, doar 40% se moşteneşte de la mamă. Restul ţine chiar de ei.

image

Din păcate, genele sunt responsabile şi de greutate, mai exact 25%. Greutatea unui copil depinde în mare parte de cea a mamei. Un copil va fi slab dacă şi mama e slabă.  

Pe de altă parte, înălţimea este moştenită de la tata. Bărbaţii înalţi au, de obicei, copii şi mai înalţi. În medie, între 60 şi 80% din înălţime depinde de cea a mamei şi a tatălui, în rest ţine de lifestyle şi sănătate. Un alt lucru interesant este că primii copii născuţi sunt mai înalţi decât ceilalţi.  

în ceea ce priveşte ochii, culorile închise sunt predominante. Astfel, dacă unul dintre părinţi are ochii căprui, iar celalalt are ochii albaştri sau verzi, cel mai probabil, copilul va avea ochii căprui.  

Mulţi părinţi şi-ar dori ca şi copiii lor să aibă părul creţ. Dar care sunt şansele? În ciuda faptului că este o trăsătură dominantă, chiar dacă părinţii au părul creţ, asta nu înseamnă că şi copiii vor avea părul la fel. Sistemul este simplu: dacă ambii părinţi au părul aşa, atunci şi copiii îl vor avea. Dacă doar unul dintre ei are părul creţ, iar altul are părul întins, atunci copilul va avea părul ondulat. 

Sursă: brightside.me