Ce metode te ajută să previi vergeturile în sarcină

1 81148 original jpg jpeg

Sunt puţine mămici care se pot lăuda că n-au rămas cu vergeturi după naştere. În jumătate din sarcini, acestea apar în ultimele 3 luni pe abdomen, şolduri, fese şi sâni. Prevenirea lor se poate face prin acordarea unei atenţii deosebite îngrijirii pielii şi alimentaţiei.

Pe măsură ce abdomenul devine tot mai mare pentru a face loc bebeluşului, pielea se întinde într-un timp foarte scurt şi într-un ritm alert. De aceea, este mare riscul de apariţie a unor vergeturi, la început roz, apoi roşiatice sau violete. Am cerut câteva sfaturi medicului dermatolog Alina Suru privind prevenirea acestora.

Cremele hidratante împiedică formarea vergeturilor?

Deşi nu există dovezi clare că aceste creme pot împiedica apariţia vergeturilor, există semne ca folosirea lor frecventă încă de la începutul sarcinii poate contribui la reducerea efectelor negative asupra corpului prin menţinerea elasticităţii pielii. Aplicarea acestora printr-un masaj va favoriza o mai bună circulaţie sangvină.

Sunt indicate produsele care conţin vitaminele A şi E, precum şi cele care au printre ingrediente alfa hidroxiacizii (AHA) sau extracte de plante. La fel de benefice sunt si uleiul de măsline şi uleiul de ricin, care contribuie la îmbunătăţirea elasticităţii pielii.

Află ce alimente previn apariţia vergeturilor pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: netdoctor.co.uk