Ce nu trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului tău? (P)

1 76868 original jpg jpeg

Urmează un nou început pentru tine şi copilul tău? Şcoala este mereu o provocare şi, acum, înainte de primul clopoţel, cu atât mai mult! Dacă dintre toate sarcinile, eşti preocupată mai mult de “ce nu trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului tău”, rândurile de mai jos îţi vor fi de folos. 

Te-ai ocupat de toate celelalte îndatoriri, însă întâmpini ceva probleme când vine vorba despre ghiozdan. Nici nu e de mirare, având în vedere că este, poate, cel mai important “companion” al copilului tău la şcoală. Aşadar, verifică următoarele “itemuri” pentru a fi sigură că nu ai omis nimic:

1.Manuale şi caiete

Bineînţeles, în funcţie de ce va studia copilul în acest an şcolar, orice ghiozdan trebuie “echipat” cu manualele şi caietele potrivite (ca numar, dar şi tip). Asigură-te că le are pe toate, inclusiv caietele speciale pentru diversele cursuri suplimentare pe care le va urma.

2.Rechizite

Şi noi am fost elevi şi ştim că, uneori, rechizitele bine alese pot face diferenţa. Orice ghiozdan trebuie să conţină şi rechizite în trend, pe placul copilului, în funcţie de vârsta lui, hobby-urile şi necesităţile de la şcoală. Include aici gumă de şters, pixuri, stilouri, liniere, corectoare, rollere, ascuţitori, markere până la alte device-uri mai moderne.

3.Trusa de prim ajutor

Trebuie să fii prevăzătoare, aşa că include în ghiozdan şi o mică trusă de prim ajutor, pentru orice eventualitate. Cel mai indicat ar fi să iei un container etanş în care să pui o foarfecă, batiste de hârtie cu soluţie dezinfectantă, plasturi, vată sterilă, ace de siguranţă, pansamente şi o sticluţă cu alcool sanitar.

4.O trusă pentru igiena personală

La fel ca mai sus, include într-o cutie mai mică şi câteva obiecte pentru igiena personală: şerveţele de hârtie, batistă, pieptene, un săpun şi un prosop mai mic ar trebui să fie suficiente.

5.Kitul pentru pacheţelul de la şcoală

Cu siguranţă “pacheţelul pentru şcoală” este o eternă problemă pentru tine. Pe lângă mâncare, însă, ai grijă şi la “device-urile” ce o însoţesc. Aşadar, pentru început, caută o cutie suficient de mare, care să se închidă etanş. Apoi, asigură-te că copilul tău are lângă câteva tacâmuri din plastic sau inox, dar nu foarte mari, pentru a nu-l incomoda.

Cum hidratarea este foarte importantă pentru energia, tonusul, dar şi pentru randamentul copilului tău la şcoală, nu uita nici de sticla de apă.

Cea mai bună alegere este sticla filtrantă pentru apă Fill&Go Vital de la BRITA. Discul de filtrare al acestei sticle îţi oferă varianta apei pure, proaspete, fără impurităţi, fără gust şi miros de clor, calcar şi metale grele în exces.

Sticla este una practică şi modernă, perfectă pentru ghiozdanul copilului tău: are capacitatea de 600 ml, înălţimea de 22 cm şi diametrul de 7.2 cm. În plus, este şi economică, întrucât trebuie să schimbi discul filtrant la o lună sau după 150 l filtraţi. Iar dacă factorul estetic este şi el important, află că sticla filtrantă pentru apă Fill&Go Vital este disponibilă în mai multe culori (mov, albastru, roz şi verde), iar copilul tău îşi poate alege preferata.