Copiii trebuie să petreacă timp cu bunicii. Iată de ce

1 79522 original jpg jpeg

Un nou studiu a dovedit că relaţiile bune dintre nepoţi şi bunici duc la o dezvoltare mai armonioasă a copiilor. Se pare că modul în care copiii se înţeleg cu bunicii lor le va influenţa modul în care îi vor vedea pe cei mai în vârstă.

Studiul, realizat la Universitatea Liege din Belgia, a fost efectuat pe 1152 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani.

Cercetătorii i-au întrebat pe copii ce părere au despre oamenii în vârstă, despre procesul de îmbătrânire în general şi despre relaţia pe care o au cu bunicii lor.

Evident, cei care au petrecut timp de calitate cu bunicii au fost şi cei care au dat cele mai pozitive răspunsuri despre oamenii în vârstă. Copiii care îşi vedeau bunicii o dată pe săptămână au fost cei care au dat cele mai plăcute răspunsuri.

Cei care îşi vizitau bunicii foarte rar, dar şi cei ai căror bunici se aflau într-o stare de sănătate proastă au avut reacţii negative la adresa acestora, dar şi a oamenilor în vârstă în general.

Cercetătorii menţionează că studiul a fost făcut doar în Belgia, ceea ce înseamnă că e posibil să nu se aplice asupra tuturor copiilor din toate ţările.

Cu toate acestea, subliniază influenţa pe care o are o relaţie bună a copiilor cu bunicii asupra dezvoltării copiilor. Practic, în afară de părinţi, bunicii sunt primii adulţi cu care cei mici intră în contact.

Sursa foto: elderjusticeny.org