Copilul meu e un mic tiran

1 80645 original jpg jpeg

Sindromul micului împărat este o tulburare de comportament întâlnită la copilul care doreşte cu orice preţ să-şi domine părinţii şi să i se facă voile întocmai cum doreşte, încercând să fie cel care dictează mersul lucrurilor. Şi cum un astfel de comportament nu trebuie tolerat, este nevoie de câteva schimbări!

Lipsa respectului, insultele şi ieşirile violente sunt câteva dintre caracteristicile pe care le au micii tirani faţă de părinţii lor. Rolurile par a se fi inversat, părinţii devenind neputincioşi în a-şi impune punctul de vedere, autoritatea lor fiind subminată. Din păcate, consecinţele pot avea repercursiuni grave, de aceea este indicat să nu permiţi sau să încurajezi un astfel de comportament.

Menţine o poziţie fermă

Este necesar ca ambii părinţi să aibă puncte de vedere asemănătoare. Discutaţi înainte şi puneţi-vă de acord în privinţa deciziilor pe care le luaţi. Dacă vor fi diferite, copilul va specula imediat această situaţie, profitând de ea, încercând să manipuleze părintele care îi va permite mai multe. Unul din obiceiurile favorite ale copiilor, în special când sunt mici, este încălcarea sau schimbarea regulilor. Aşadar, rămâi ferm pe poziţii şi nu renunţa la reguli, care sunt importante.

Învaţă-l să accepte răspunsul „nu“

Copilul ar trebui să ştie să tolereze un refuz şi să nu răbufnească dacă lucrurile nu se întâmplă conform aşteptărilor sale, acest lucru fiindu-i de folos şi în viaţa de viitor adult, când se va confrunta cu situaţii care nu vor ieşi aşa cum a plănuit. În acest fel, va învăţa să gestioneze frustrarea şi să nu se lase dominat de ea.

Află alte tehnici utile de parenting pe clicksanatate.ro.



Recente

pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg