Cum îţi anunţi şeful că eşti însărcinată

1 47168 original jpg jpeg

Îţi doreai un copil şi acum, iată, eşti însărcinată! Entuziasmul te face să spui tuturor minunata veste, dar nu ştii cum să-i spui şefului? Atunci când anunţi la serviciu, trebuie să ţii cont de anumite lucruri. Alegerea momentului potrivit este deosebit de importantă. Când îi spui

Este bine ca acesta să fie informat cât mai devreme. În general,medicii recomandă să aştepţi până spre sfârşitul primului trimestru de sarcină.

Pe lângă informarea verbală,va trebui să faci şi una scrisă,la care ataşezi o adeverinţă de la medic,în care se confirmă sarcina şi stadiul ei.Cum îi dai vestea

Indiferent de personalitatea şefului sau de cât de bine vă înţelegeţi,nu este indicat să-l informezi în timpul pauzei de ţigară sau când este într-o discuţie amicală.

Solicită o „mini-audienţă”,dar dacă vezi că nu este într-o dispoziţie prea bună,reprogrameaz-o.

Informează-l când este data probabilă a naşterii şi asigură-l că sarcina nu-ţi va afecta activitatea profesională. Deocamdată nu este cazul să spui când vei intra în concediu prenatal şi cât ai de gând să stai acasă cu micuţul.

Chiar dacă şeful nu se arată încântat că vei lipsi atât de mult de la serviciu,nu trebui să-ţi faci probleme:dacă ai anunţat în scris şi hârtia este înregistrată la registratură,nu poţi fi concediată,iar postul tău nu poate fi restructurat.