Cum recunoşti un mincinos

1 66219 original jpg jpeg

Întârzie cam mult de la serviciu. Nu răspunde la telefon toată ziua. Găseşte mereu scuza perfectă. Deşi pare că spune adevărul, ai o urmă de îndoială în suflet şi simţi că te minte. Din fericire, există câteva semne care-l dau de gol.

Îţi evită privirea

Dacă atunci când îţi vorbeşte evită să te privească în ochi şi este neliniştit,cu siguranţă ceea ce-ţi spune este cusut cu aţă albă. De obicei,un om care minte ţine privirea în jos.

Dar fii atentă,căci nici atunci când se uită fix în ochii tăi,minute in şir,fără să clipească,nu este semn bun.  

Dă semne de nervozitate

Cu siguranţă,dacă minte,este nervos. Chiar dacă îţi zâmbeşte şi ascunde perfect starea de nervozitate,pupilele îl trădează.

Dacă acestea sunt foarte dilatate,fii sigură că nu-ţi spune tocmai adevărul.

Îşi atinge nasul

Nici nu a apucat să termine prima propoziţie,că a şi început să se scarpine la nas. Este clar că iubitul tău nu se simte în largul său,fiindcă tocmai îţi spune o minciună. Unii bărbaţi îşi freacă ochii,îşi scarpină o ureche sau bărbia atunci când mint.

I s-au umezit palmele

Dacă partenerului tău i se umezeasc  palmele când încearcă să-ţi explice că vine de la o bere cu băieţii,se poate ca acesta să nu fie adevărul.

I se întâmplă asta pentru că atunci când suntem agitaţi,glandele responsabile cu transpiraţia devin mai active. 

Îţi dă prea multe detalii

De multe ori o persoană care minte are tendinţa să vorbească  mult şi repede. Pe deasupra,te şi copleşeşte cu detalii. „Am plecat la cinci,la restaurantul x,am stat la masa de lângă geam,eu cu Marin am vorbit despre…”.

În acest caz e bine să reţii totul cu lux de amănunte,iar a doua zi să-l pui să povestească din nou. Daca îi va fi imposibil sa spună aceeaşi poveste,este clar că a minţit.