Cum să lucrezi bine în echipă

1 46540 original jpg jpeg

Spiritul de echipă este un talent înnăscut sau se poate educa? Eu zic că n-ar strica nimănui câteva „exerciţii”.

Pe aceeaşi temă:

Ce să nu faci la serviciu

Destinde atmosfera la serviciu

Nu-ţi impune părerea

Munca de echipă presupune să lucrezi împreună cu ceilalţi angajaţi,să fii mereu dispusă la cooperare. Aşadar,nu încerca să-ţi impui punctul de vedere,ci susţine-l cu calm şi cu argumente. Nu întrerupe discursurile colegilor,fii atentă la ideile lor şi foloseşte ce este mai bun din ele,îmbunătăţindu-ţi propria activitate.

Colegii trebuie să ştie că se pot baza pe tine. Prin urmare,este important să respecţi îndatoririle de serviciu şi activităţile suplimentare pe care te angajezi să le faci. Astfel câştigi respectul coechipierilor şi te poţi aştepta ca ei să-ţi răspundă la fel. Nu promite decât lucrurile pe care le poţi îndeplini,pentru că altfel rişti să afectezi şi activitatea celorlalţi colegi.

Lucrul în grup nu este uşor. Aşa că este bine să întrebi care-ţi sunt responsabilităţile,pentru ca astfel lucrurile să fie clare pentru toţi membrii echipei. Cere părerea colegilor cu privire la calitatea muncii tale şi încearcă să ţii cont de sfaturile primite.

Împarte cu ceilalţi membrii ai echipei atât succesele,cât şi eşecurile. Când scopul este atins,dedică meritele întregii echipe. Dacă rezultatele nu sunt tocmai

cele dorite,încearcă să nu cauţi vinovaţii. Este mai util să

cauţi soluţii,alături de colegi.