Cum să te apropii de copiii lui

1 66530 original jpg jpeg

Într-o discuţie recentă cu o cititoare, de profesie profesor, îmi spunea că în şcoala în care predă sunt tot mai mulţi copii sunt crescuţi de părinţi divorţaţi sau rămaşi singuri, de mame sau taţi vitregi. De aceea, m-am gândit să caut câteva ponturi pentru tine, dacă te-ai îndrăgostit de un bărbat singur, dar cu copii, şi dacă îţi doreşti să devii o mamă bună pentru cei mici.

Asumă-ţi rolul de mamă vitregă

Când te gândeşti la a fi o mamă vitregă,parcă ţi se strânge sufletul. Îl iubeşti pe tătic,dar cum să-i convingi pe copii să te accepte,când ei o vor înapoi pe mama lor. Sigur,e o problemă delicată,dar cu dragoste,înţelegere,blândeţe şi umor sigur le vei câştiga încrederea. Mai întâi,trebuie să-i accepţi tu pe ei şi să prinzi încredere că poţi nu numai o soţie,dar şi o mamă bună. Asumă-ţi rolul de mamă şi pe urmă toate vor merge mai uşor. Ce trebuie să faci în continuare? Află în cele ce urmează!

Paşi mici sunt şi siguri

Copiii au o abilitate uimitoare de a se adapta. Totuşi,pentru a prinde încredere în tine şi pentru a avea o relaţie frumoasă împreună chiar de la început,e absolut necesar să fii sinceră cu ei şi să nu intri cu brutalitate în viaţa lor,făcând pe mama ideală,cumpărându-le munţi de jucării sau dulciuri. Fii tu însăţi cu ei,spune-le că nici pentru tine nu e uşor să fii dintr-o dată mama de care au nevoie şi aşa vei putea deschide calea spre inima lor. Aminteşte-ţi că în ochii lor eşti la început o intrusă în familie,dar odată ce te simt sinceră şi fără intenţii rele,vor începe să prindă drag de tine.

Iubirea copiilor nu se cumpără

Sigur,e mare tentaţia de a le oferi celor mici tot ceea ce-şi doresc pentru a-i câştiga de partea ta,însă nu e şi cea mai sănătoasă cale. Fundamentul noii familii pe care o creezi trebuie să fie solid. Din păcate,cadourile nu ajută foarte mult în acest sens. Adesea,ele ajung pitite prin dulăpioare sau direct la coşul de gunoi. Dacă simţi nevoia să le cumperi ceva ce ştii că le place,fă-o la zile de naştere sau onomastice,de sărbători,asigurându-i astfel că nu vrei nimic în schimbul lor.

Arată-le că o respecţi pe mama lor

Dacă cel pe care îl iubeşti a divorţat din diverse motive,nu le lăsa celor mici impresia că eşti în competiţie cu mama. Arată-le că eşti gata oricând să o primeşti în casa voastră. Spune-le că înţelegi câtă nevoie au de prezenţa ei,de iubirea ei. În fond,ea este cea care i-a născut şi care îi iubeşte necondiţionat de neînţelegerile cu tatăl lor. Mama lor,bună sau rea,are toată iubirea şi încrederea lor,deci nu încerca să-i iei locul,s-o detronezi,pentru că asta mai mult te va îndepărta de cei mici.

Fă-i să se simtă iubiţi,liberi şi în siguranţă

După o perioadă grea,cu multe schimbări în familie,cei mici au nevoie de liniştea şi de căldura unui cămin. Fii prietena lor,confidenta,lasă-le mână liberă să facă unele lucruri,de pildă să-şi redecoreze camera sau să mănânce atunci când vor ceva ce le face plăcere. Se vor apropia mai mult de tine pe măsură ce vor vedea că îi îngrijeşti cu drag şi că le oferi o familie frumoasă,în care există iubire şi înţelegere. Petreceţi cât mai mult timp împreună,fie că vă jucaţi,fie că vorbiţi. Le va prinde bine să te simtă aproape. Totuşi,dacă observi că prezenţa ta nu e dorită,nu-i sufoca,ci lasă-i să vină ei către tine.

Tăticul e fericit? Sunt şi copiii!

Este imposibil să nu ţi se apropie copiii lui,dacă văd că tatăl lor este fericit alături de tine. De aceea,în cazul în care există mici neînţelegeri,ai grijă să nu le ştie copiii. Discutaţi cu calm,atunci când sunteţi singuri. Ai grijă de relaţia ta cu soţul tău şi aşa vei avea o relaţie frumoasă şi cu cei mici.