Cum te descurci cu un şef pretenţios

1 47084 original jpg jpeg

Îţi place ceea ce faci, te înţelegi bine cu colegii, salariul te motivează, dar şeful tău pare imposibil de mulţumit? Iată câteva modalităţi prin care poţi ajunge mai uşor la inima lui.

Pe aceeaşi temă:

Ai făcut o gafă?Aşa o repari

Pune-te în locul lui

Pentru a-ţi mulţumi şeful pretenţios,fă un exerciţiu de imaginaţie. Pune-te în pielea lui şi încearcă să-ţi dai seama cam ce şi-ar dori de la angajatul ideal. Aşa vei putea să-ţi dai seama ce aşteaptă de la tine. În plus,astfel vei descoperi unele greşeli pe care le repeţi şi care îţi atrag observaţii neplăcute.

Studiază comportamentul şefului şi planifică-ţi activitatea în funcţie de el. Dacă ştii că este mai calm dimineaţa,atunci e momentul să-ţi încerci norocul cu o idee nouă. La fel,este indicat să anticipezi problemele care pot apărea în cadrul companiei şi să te gândeşti la soluţii. La urma urmei,eficienţa îţi va asigura jobul chiar şi sub îndrumarea unui şef greu de mulţumit.

Dacă superiorul tău nu este în apele lui şi începe să-şi verse nervii pe tine,este bine să nu-ţi ieşi din fire. Respiră de două ori înainte de a-i răspunde cu aceeaşi monedă! Până la urmă,şi asupra lui apasă griji care îl pot face să-şi piardă controlul. De asemenea,nu este cazul să-i vorbeşti tocmai atunci despre subiecte delicate.

Atunci când nu mai poţi îndura reproşurile nejustificate ale şefului tău,prezintă-i pe un ton calm ce te deranjează. Explică-i că vrei să-i fii de ajutor,dar că nu poţi lucra în astfel de condiţii. Mai spune-i că are dreptate uneori să fie nemulţumit de munca ta,dar că mai ai şi idei bune,pentru care meriţi să fii lăudată.