Cum te relaxezi la serviciu

1 47205 original jpg jpeg

Când creierul începe să scoată fum şi nu-i chip să te mai poţi concentra la sarcinile de muncă, nu are rost să te forţezi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ţi recapeţi puterea de concentrare.

Pe aceeaşi temă:

Cum să-ţi atingi obiectivele de serviciu

Organizează-te eficient la serviciu

Eliberează-ţi mintea

Dacă ţi s-au împăienjenit ochii şi simţi că un pat ţi-ar fi cel mai bun prieten,ia-ţi liber cinci minute. Orice altă activitate te va face să te gândeşti şi la altceva în afară de muncă. Citeşte ziarul sau stai la poveşti cu o colegă de serviciu. Aşa te vei „rupe” de ceea ce ai de făcut şi vei putea să te reapuci de treabă cu mai multă energie. Ascultă muzică

În jurul tău este gălăgie şi îţi vine să apeşi butonul mute? Din păcate,încă nu a apărut aparatul minune care să facă linişte în jurul tău. În schimb,te poţi folosi de căşti ca să te distanţezi de bruiajul celorlalţi. În funcţie de stare,ascultă muzica potrivită. În acest fel,prezenţa celorlalţi colegi nu va fi o povară,plus că vei avea parte de câteva momente binemeritate de relaxare.

Hidratează-te

Un birou supraîncălzit poate să întindă la maxim nervii oricui. Bea lichide şi vei vedea că te vei calma şi te vei simţi în stare să-ţi pui ordine în gânduri. Ceaiul verde este ideal atunci când îţi doreşti o energizare blândă,fără agitaţie. El conţine şi antioxidanţi ce protejează celulele,reglează zahărul din sânge şi îmbunătăţeşte funcţiile creierului.

Oxigenează-ţi creierul

Dacă jobul tău presupune să stai toata ziua la birou,ai nevoie de o gură de aer proaspăt. Prin urmare,stai câteva minute lângă un geam sau fă o scurtă plimbare până afară. De asemenea,câteva întinderi ale muşchilor îţi vor readuce pofta de muncă. Ele reduc tensiunea şi-ţi măresc debitul sangvin către muşchi,lucru care te face să devii din nou energică. Stai dreaptă,cu umerii inapoi şi întinde pe rând fiecare grupă de muşchi. Nu uira să respiri adânc în timp ce te mişti.