Cum ţi se schimbă căsnicia după prima naştere

1 78971 original jpg jpeg

Tu crezi la început că acea fiinţă mică este piesa de puzzle care-ţi lipsea. Dar, în realitate, puzzle-ul vieţii tale este construit în jurul nou-născutului. Copilul devine cel mai important înainte şi după ce s-a născut, ocupând un loc colosal în viaţa voastră. Schimbările în căsnicie sunt inevitabile, dar iată ce implică să fii părinte:

Spune la revedere timpului tău liber

Nu vă faceţi griji, mami şi tati. Vă veţi descura cu bebeluşul, doar că vă va ocupa tot timpul. Uită de serile în care vă vedeaţi cu prietenii şi discutaţi ore în şir. Acum trebuie să împărăşiţi lucrurile pe care trebuie să le faceţi în casă, pentru copil şi pentru voi, ca familie. Petreceţi timpul împreună, sprijiniţi-vă unul pe celălalt şi evitaţi certurile.

Care are prioritate: copilul şi partenerul?

Vă uitaţi ore în şir la faţa copilului, observând fiecare dezvoltare. Însă vine momentul în care partenerul trece pe locul doi. Neglijarea faţă de partener poate avea repercusiuni inimaginabile, care se pot înrădăcina, devenind profunde şi statornice. Pentru a evita acest lucru, îndepliniţi nevoile copilului împreună. Acest lucru vă va ajuta să consolidaţi relaţia dintre voi. Oferă-i timp şi soţului tău, nu îl neglija.

Sexul devine istorie

Momentele intime pot deveni un lucru din trecut. Timpul liber pe care-l ai va fi petrecut cu bebeluşul, iar acest aspect îl poate deranja pe soţul tău. Comunicarea este cheia. Explică-i că nu este vina lui şi că, în timp, lucrurile vor deveni la normal. Cel mai important este să vorbeşti cu partenerul tău. El va şti să te înţeleagă.

Schimbarea este bună

Deşi nu este ceea ce cauţi, şi nici ceea ce vrei, schimbarea nu este întotdeauna rea. Lipsa de la petreceri sau amânarea întâlnirilor poate să nu fie universul care vă testează răbdarea, dar rolul de părinte vă ajută să deveniţi mai responsabili. Poţi exista momente distractive prin îngrijirea copilului, cât şi a partenerului prin jocuri. Vei ajunge să-l iubeşti şi mai mult!