«De ce nu ne înţelegem?»

1 61385 original jpg jpeg

N-aveţi secrete unul faţă de altul şi totuşi sunt momente în care pur şi simplu nu vă înţelegeţi. De ce? Se pare că în viaţa de cuplu, bărbaţii şi femeile nu vorbesc aceeaşi limbă. Să fie adevărată zicala aceea care spune că noi venim de pe Venus şi ei de pe Marte?

Ştii cum se spune:„Teoria e simplă,practica ne omoară”. Teoria spune că,în mod bizar,bărbaţii folosesc mai mult partea dreaptă a creierului (intuitivă,imaginativă),ceea ce îi face să fie axaţi mai mult pe acţiune,mişcare,concurenţă.

În schimb,noi utilizăm mai mult partea stângă,(logică,raţională) şi suntem concentrate pe schimbul de informaţii,pe comunicarea verbală. Altfel spus,bărbaţii sunt mai emoţionali,dar nu-şi exprimă emoţiile. Iată cum arată teoria în viaţa de zi cu zi!

El se ocupă de tot

Într-o seară organizaţi pe petrecere cu prietenii la voi acasă,iar el îţi propune să se ocupe de tot. Cu trei ore înainte de petrecere,când îl suni să vezi pe unde întârzie,afli că nici n-a ajuns la cumpărături. Aşa că alergi la supermarket,iei tu tot ce trebuie,iar el vine acasă făcând pe nevinovatul.

Teoria e verificată

El acţionează,dar nu-şi face un plan înainte. Nu-şi propune să rezolve un lucru la o anumită oră sau după un plan. Spre deosebire de tine,însă,ştie foarte clar ce vrea. Nu va întârzia printre standuri şi nici nu se va sfătui prea mult cu vânzătorii,ceea ce-i scurtează timpul petrecut la cumpărături. Prin urmare,obţineţi acelaşi lucru,dar pe căi diferite.

Permanent în decalaj orar

Când îţi spune că ajunge acasă într-o oră,iar tu îl aştepţi cu masa caldă,el ajunge peste două ore sau mai mult. Cum să nu te enervezi? Când e acasă,într-un final,tu eşti un car de nervi,iar el se laudă cu câte a făcut între timp,că a mai rezolvat câte ceva la serviciu,şi-a dus un coleg acasă şi mai trebăluit pe la maşină.

Trebuie să recunoşti că adoră competiţia. Pentru el viaţa este o continuă încercare de a bate recorduri.

Ce greu să-i iei cadouri pe placul lui!

Dacă îl întrebi ce îşi doreşte de ziua lui,îţi spune că orice i-ar face plăcere. În ziua aniversării,niciun cadou nu e la înălţimea aşteptărilor şi adesea merge să le schimbe. Pe de altă parte,de ziua ta,te mulţumeşte tot ce primeşti şi nu găseşti niciun cusur.

Spre deosebire de el,îţi este mai uşor să te exprimi,de aceea el ştie foarte bine ce îţi doreşti,în timp ce tu nu ai acelaşi avantaj.Recente