Îi dai bani copilului? Pentru ce?

1 47167 original jpg jpeg

Unde a dispărut copilaşul uimit şi întrebător de altădată? Acum ai în casă un adolescent „răzvrătit”, care îşi reclamă independenţa. Şi mai vrea ceva: bani! Acum e-acum! Îi dai?

Totul până la bani! De câte ori n-ai auzit asta... Cu un adolescent în casă,înveţi şi alte sensuri ale expresiei. Pentru că,de câte ori îţi cere să-i finanţezi distracţia,excursiile,hainele şi chiar capriciile,dialogul se „încinge”.

Dacă te consolează cu ceva,află că nu ţi se întâmplă numai ţie. Ca să ştii cum să răspunzi,iată câteva principii de la care nu este bine să te abaţi."Te iubesc şi dacă nu-ţi dau bani"

Cadoul de aniversare poate fi şi în bani,dar cel mai bine este să-i oferi obiectul pe care şi-l doreşte. Banii pot lua şi destinaţii nedorite de părinţi. Dacă ai o relaţie armonioasă cu copilul tău,puteţi alege împreună cadoul,chiar la magazin.

"Totul se câştigă prin muncă!"

Iată o replică pe care trebuie să o audă de mic. Şi nu doar atât. La vârsta adolescenţei,ar fi ideal să o pună în aplicare,adică să-şi câştige banii de buzunar. Nu,nu-l trimitem la serviciu!

Este suficient dacă îşi câştigă banii de buzunar pentru că te ajută la treburile casei sau pentru că le face bunicilor cumpărăturile. Altfel,te trezeşti că nici nu-ţi mai cere,îi ia singur şi îi cheltuieşte fără să-i pese pe ce.

"Asta nu se poate!"

Îţi aminteşti şi azi cu amărăciune răspunsul sec al mamei tale:„N-am bani!” Ai înţeles-o,

chiar dacă ţi-a fost greu,pentru că trăind sub acelaşi acoperiş,ai ştiut că-ţi spune adevărul. Şi

i-ai văzut sacrificiile. Cam aşa ar trebui să se întâmple şi cu adolescentul tău. Şi el te va înţelege când nu-i vei da ultimul bănuţ din portmoneu.

"Vrei bani? Trebuie să-i meriţi!"

Niciun copil nu ar trebui să primească bani fără să-i merite. Dacă rezultatele de la şcoală nu sunt pe măsura aşteptărilor,dacă are prieteni nepotriviţi sau lipseşte nemotivat de la şcoală,banii pot deveni repede inamicii lui cei mai periculoşi.

"Mergi pe banii tăi!"

Vrea în excursie sau în vacanţă la mare? Poate că n-ar strica să lucreze ceva şi să-şi adune banii pentru asta. Desigur,pentru un elev de liceu,munca pe care o face pentru un asemenea scop poate fi să-şi mediteze fratele mai mic,să spele în fiecare sâmbătă maşina tatălui,ori să plimbe câinele vecinilor.Recente

obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg
ameteli jpg
freepik com jpg
shutterstock 181934495 jpg
Nelly Furtado jpg
Î i dore ti sa ara i mereu impecabil Iata Top 5 modalita i prin care te po i asigura ca vei arata mereu irepro abil  jpg
Siropul de tuse periculos pentru copii  Sursa foto shutterstock 65331178 jpg
50 de ani jpg
moda jpg
Vizita la ginecolog  Sursa foto shutterstock 2140229091 jpg
shutterstock 1184461372 jpg
Piele sanatoasa jpg
Picture13 png