Jocul vorbeşte în locul lui

1 47394 original jpg jpeg

Şi jocul copilului este un mod de comunicare. Priveşte-ţi cu atenţie micuţul şi poţi afla dacă este fericit sau, dimpotrivă, timid, neliniştit, speriat.

În ultimele decenii,psihologii au ajuns la concluzii uimitoare despre ceea ce exprimă jocul copiilor. Practic,comportamentul micuţilor pune în lumină stările lor de spirit,temerile,emoţiile,relaţiile cu părinţii,urmările unor evenimente traumatice.

Iată de ce orice mamă poate să-şi cunoască mai bine copilul,fiind atentă la felul în care acesta se joacă.

"Nu pot să spun ce simt"

Când copilul se plictiseşte repede de jucării,când nu se poate concentra mai mult de două-trei minute asupra unei activităţi,este clar că nu-şi poate exprima emoţiile,că are un „prea plin” pe care nu ştie să-l gestioneze.

Ce este de făcut?

În primul rând,nu trebuie să aibă în cameră un maldăr de jucării. Acestea pot fi depozitate şi scoase zilnic doar câteva. Aşa,copilul se va putea concentra asupra lor. În plus,fii tovarăşul lui de joacă,organizează-l,stabileşte reguli de joc. Poate se simte singur şi nu ştie să-ţi spună acest lucru.

"Nu mă simt în siguranţă!"

Dacă un copil aruncă jucăriile,se joacă agresiv,ţipă,îi loveşte pe ceilalţi,poate fi vorba despre o cantitate de agresivitate acumultă în momente de mare stres,care pot fi în primul rând evenimente de familie. Certurile,atmosfera austeră din familie ori apariţia unui frăţior – toate îl afectează.

În primul rând,detensionarea atmosferei din casă sau,cel puţin,izolarea copilului în momentele de conflict ale adulţilor. Apoi,mai multă atenţie din partea părinţilor (activităţi împreună,inclusiv sportive,care îl vor ajuta să-şi descarce neliniştile).

Joacă-te cu copilul !

În primii trei ani de viaţă,copilul are nevoie de mamă să-i fie tovarăş de joacă. Asta pentru că ea este persoana care îl linişteşte,îl face să se simtă sigur pe el,îi explică lumea înconjurătoare. Atenţie,deci! Mămicile ocupate trebuie să-şi găsească timp şi pentru... joacă.Recente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg