Nu mai vreau să fiu perfectă

1 47892 original jpg jpeg

Arăţi mereu impecabilă, îţi place să-ţi asumi cât mai multe responsabilităţi, să fii cea mai bună mamă, să-ţi faci timp pentru soţul tău, practic încerci să fii mereu cea mai bună în tot ceea ce faci. Eşti o adevărată perfecţionistă şi asta înseamnă pentru tine mult stres şi multe griji. Şi preţul pe care-l plăteşti este în primul rând sănătatea ta şi ar mai fi...

E epuizant să fii soţia perfectă

6,45...Ai pus ceasul să sune cu un sfert de oră mai devreme că să te speli pe dinţi,să-ţi perii părul şi să te parfumezi,înainte ca soţul tău să se trezească. Iar în fiecare seară stai câte o oră în baie ca să te epilezi,să-ţi faci şi un gomaj,să aplici o mască pe păr,că e cam uscat şi atâtea altele. Chiar dacă au trecut atâţia ani de când sunteţi căsătoriţi,tu nu vrei ca el să-şi piardă interesul pentru tine. Nu contează că el umblă cu celeaşi pijamale de ani de zile,că nu se rade în week-end şi nu se parfumează când e numai cu tine. Numai că pe termen lung,acest program susţinut de frumuseţe este epuizant. În plus,trebuie să înţelegi că nimeni nu este perfect şi tocmai aceste mici imperfecţiuni îl fac pe soţul tău să te iubească. Încearcă dimineţa să leneveşti în pat,şi poate un somn complet îţi va aduce mai mult prospeţime în obraji decât un fard.

Acceptă eşecul la serviciu

Serviciul este locul în care ai nevoie cel mai mult de control. Prima ta carte de vizită este ţinuta impecabilă din fiecare zi. Apoi este biroul aranjat şi ffoarte ordonat. Cuvintele tale de ordine? Eficacitate,rapiditate,performanţă. Eşti prima care să oferă să-şi asume o nouă responsabilitate,indiferent câte ore peste program implică asta. Şi nu suporţi ca cineva să fie mai bun ca tine,aşa că te simţi mereu în competiţie cu ceilalţi. Când ai un eşec ţi se pare că se prăbuşeşte lumea pe tine. Nimic mai greşit. Ia încearcă să nu te oferi prima să faci ceva atunci când şefa ta întreabă. Pleacă de la serviciu măcar o dată pe săptămână la ora la care se termină programul. Şi fă-ţi timp pentru vacanţe alături de familie. Nu-i mai sacrifica niciodată de dragul serviciului. Ei au mult mai multă nevoie de tine.

Copiii au voie să greşească

Eşti mama perfecţionistă care nu acceptă nicio greşeală de la copiii ei. Vrei ca ei să fie mereu cei mai buni,să exceleze la toate materiile şi să facă toate activităţile extraşcolare posibile:limbi străine,dans,înot,tenis,pictură,pian...Şi nu sunt ore într-o zi pentru atâtea activităţi. Şi ei,săracii,acceptă totul ca pe corvoadă. Nu mai găsesc nicio plăcere în aceste activităţi. Cu ce crezi că se vor alege,în afară de amintirea unei copilării chinuite,lipsite de...lipsa de grijă a vârstei? Crezi că au intrat anii în sac? Ce crezi că e mai important pentru ei:miile de informaţii de la fiecare activitate sau o ieşire în parc cu tine? Încearcă să le laşi mai mult timp liber,mai ales că şcoala actuală „îi îndoapă” zilnic cu o mulţime de informaţii şi teme pentru acasă.