Ponturi pentru o vacanţă reuşită cu familia

1 46253 original jpg jpeg

Când pleci învacanţă cu toată familia,lucrurile nu ies întotdeauna cum îţi doreşti. Dacă vreisă ai parte numai de amintiri frumoase,secretul este planificarea în celemai mici amănunte. Iată de ce e bine să ţii cont.

Consiliu defamilie pentru alegerea destinaţiei

Când vinemomentul alegerii destinaţiei,convoacă întreaga familie. Fiecare trebuie săspună ce şi-ar dori în această vacanţă şi ce n-ar accepta cu niciun chip. Aceastăetapă trebuie să fie una plăcută şi amuzantă,fără certuri sau tensiuni. Faceţiîn aşa fel încât toată lumea să fie mulţumită la final.

Ce-ţi trebuie pentru copii

Dacă luaţicopiii cu voi şi mergeţi cu maşina,faceţi opriri dese,cam la fiecare oră. Ia înbagaj apă şi alimente care să reziste la căldură. E bine să ai la tine şerveţeleumede,şerveţele uscate,cărţi colorate şi jucăriile lor preferate. Trusa cumedicamente e de nelipsit din bagaj,la fel şi pălăriile de soare,ochelarii desoare şi crema de protecţie solară.

Ţine o listăde vacanţă

N-ar strica săai mereu la îndemână o listă pe care să-ţi notezi câte ceva legat de vacanţă,când îţi vine vreo idee sau când îţi aminteşti ceva. Un carneţel,telefonulmobil,agenda de la birou,toate sunt bune pentru „memorarea” unei informaţiiesenţiale:„Nu uita pălăria de soare!” sau „Ia în bagaj un pachet de scutecepentru cel mic!”

Cumpără un ghidturistic

Un ghidturistic al oraşului sau al zonei pe care urmează s-o vizitaţi v-ar fi de mare folos. Acolo găseşti toate informaţiile de care ai nevoie:hărţi,trasee,restaurante,hoteluri,obiective turistice. Nu mai rişti să te rătăceşti şinici să-ţi pară rău că ai ratat ceva de văzut.

Calculeazăbugetul

Înainte demarea îmbarcare,faceţi acasă un buget şi calculaţi suma de bani pe care o veţicheltui în concediu. Dacă aveţi carduri,luaţi-le cu voi. Dacă plecaţi în altăţară,e recomandat să schimbaţi aici banii în moneda respectivă şi să evitaţiplata cu cardul sau retragerea de la bancomat,fiindcă se percep comisioane maimari la astfel de plăţi.

Lasă totul înregulă acasă

Ca să ai ovacanţă fără griji,asigură-te că ai plătit toate facturile,ai oprit apa,aiscos frigiderul din priză,ai dus gunoiul,ai închis toate geamurile şi,desigur,că ai încuiat uşa. Şi,foarte important,detaşează-te de serviciu pentru cele câtevazile de vacanţă.