Rutina are si partile ei bune

1 48243 original jpg jpeg

Să-i laşi bileţele pe masă cu un simplu „Te iubesc", să beţi cafeaua şi să luaţi gustarea de dimineaţă împreună sau să povestiţi de-ale voastre... Sunt doar câteva exemple care spun că rutina are şi părţile ei bune!

Deşi este greu de crezut,rutina zilnică are „cărţile” ei câştigătoare. În viaţa de cuplu,micile bucurii repetate dau confort şi siguranţă. Iată şi situaţiile când poţi profita de toate beneficiile ei.La o cafea,împreună

Nu-i aşa că dimineţile când bei cafeaua fără el parcă n-au acelaşi farmec? Ei bine,aceasta este una dintre cele mai puternice dovezi că rutina poate fi de bun augur.

Este vorba despre acele obiceiuri mărunte pe care zeci de cupluri le au şi care le condimentează viaţa.

Ca să nu mai spunem despre tandreţea cu care guşti în joacă din farfuria lui,despre felul special în care se „supără” ori de câte ori un bărbat se uită după tine.

Ordine,dar fără nervi!

Te-ai fi gândit că rutina te poate ajuta să fii mereu organizată,fără ca viaţa să ţi se pară un sacrificiu pe altarul ordinii?

Când fiecare ştie ce are de făcut (el duce gunoiul,tu speli vasele,el spală maşina,tu aspiri),viaţa în doi este,dacă nu mai simplă,cel puţin mai calmă. În timp ce alte cupluri se ceartă pentru fiecare trebuşoară,la voi totul merge ca un ceasornic elveţian. 

Rutina are farmecul ei când vă poate ţine aşa cum eraţi la început. Chiar dacă s-au aşternut ani buni de viaţă în doi,partenerul îţi deschide şi acum politicos uşa la restaurant şi te lasă să alegi destinaţia de vacanţă. Sunt gesturi cu un farmec aparte,care-ţi dau certitudinea că trăieşti o poveste aparte.

Rutina te ajută să treci peste greutăţi

Când treci printr-un moment greu,cum ar fi pierderea serviciului,o boală sau o zi proastă,rutina îşi demonstrează din plin eficienţa.

În aceste situaţii,contează foarte mult să ştii că luaţi cina împreună,ca de obicei,sau că el este mereu acolo,gata să te asculte şi să-ţi mai ia din supărare.

O prietenă îmi povestea cât de mult a însemnat pentru ea faptul că soţul făcea piaţa,mai ales într-o iarnă când căzuse pe gheaţă şi avusese parte de o fractură de toată frumuseţea,care a ţinut-o la pat.

Pălăvrăgeala,picătura ta de fericire

Multe cupluri nu fac altceva seara decât să stea confortabil în fotoliu şi să vorbească despre întâmplările zilei.

O rutină banală,dar cu multe beneficii:te scapă de stres după o zi grea,te ajută să găseşti o soluţie neaşteptată eventualelor probleme şi tensiuni din cuplu.

Info

Cercetătorii americani susţin că,în cuplurile care au obiceiuri de rutină zilnică,divorţurile sunt mai rare.