Sexul, un subiect tabu în familie?

1 46697 original jpg jpeg

Curiozitatea celor mici în ceea ce priveşte sexualitatea creşte odată cu vârsta. Dacă a început să-ţi pună întrebări stânjenitoare, nu mai amâna răspunsurile.

Pe aceeaşi temă:

Aşa faci faţă întrebărilor delicate

Carte. Anii magici (Cum să înţelegem şi să rezolvăm problemele copiilor)

Ţi se pare ciudat să-i vorbeşti copilului tău despre sex? Până la un punct,acest lucru este normal. O astfel de discuţie,la vârsta când începe să-şi manifeste interesul pentru subiect,e binevenită şi te poate scuti de multe neplăceri. Pe înţelesul lui

Oricât ai încerca să amâni momentul,cel mic nu poate fi minţit. El va căuta informaţiile legate de sexualitate în altă parte şi se va îndepărta de tine. Aşa că ia-ţi inima în dinţi şi spune-i ce vrea să afle.

Astfel elimini posibilitatea ca el să preia informaţii neadecvate vârstei sale şi să interpreteze greşit anumite lucruri.

De asemenea,încearcă să fii cât mai explicită,pentru ca el să înţeleagă cum stau lucrurile. Pune-ţi ideile în ordine şi pregăteşte-te pentru întrebări dificile.

Adoptă o atitudine naturală

Cu cât vei începe să discuţi mai devreme despre sex cu copilul tău,cu atât îţi va fi mai uşor să atingi acest subiect când va creşte. Informează-te şi din cărţile de specialitate cum să abordezi subiectul.

Atunci când cel mic îţi spune că vrea să ştie cum se fac copiii,nu-i da impresia că e ceva în neregulă şi că acest subiect te pune în dificultate.

Este recomandat să alegi un punct de plecare când vrei să ai o conversaţie despre sex cu cel mic.

De obicei,majoritatea copiilor sunt fascinaţi de venirea lor pe lume. Pentru a-i prezenta cum stau lucrurile,nu recurge la renumita poveste cu barza,ci arată-i poze cu tine de pe vremea când erai însărcinată.

Poate fi o modalitate bună de a începe discuţia. Îl poţi motiva să participe cu întrebări şi nu uita să mai faci câte o glumă sau să-i oferi câte un alint,ca în orice discuţie între prieteni.

Până la vârsta de 11 ani,când apar semnele pubertăţii,cel mic ar trebui să ştie ce se întâmplă în corpul lui şi ce are la bază această transformare.

Prin urmare,începe cât mai devreme să-i vorbeşti,completându-i cunoştinţele despre sexualitate treptat,pe măsură ce înaintează în vârstă. Dacă te întreabă ceva pentru care nu eşti pregătită,poţi amâna răspunsul pe mai târziu.

Pregăteşte-l din timp

Dacă este informat în legătură cu propriul corp de la o vârstă fragedă,copilul îşi va putea da seama când este în pericol de a fi agresat. În plus,aceste discuţii îl vor încuraja să vină la tine oricând are o problemă.

Un studiu al specialiştilor britanici arată că,în cazul copiilor cărora li se vorbeşte din timp despre sarcină sau despre bolile cu transmitere sexuală,există mai puţine riscuri ca aceştia să-şi înceapă viaţa sexuală prea devreme.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg