Simptomele intoleranţei la lactoză la copii

1 80907 original jpg jpeg

Deşi laptele este esenţial pentru dezvoltarea copilului, sunt foarte mulţi care suferă de intoleranţă la lactoză. Ea apare când organismul nu mai digeră un anumit zahăr  (dizaharid) din lapte şi alte produse lactate, iar acela nu este altceva decât lactoza. Pentru ca acest zahăr sa fie absorbit, el trebuie împărţit de lactază în cele două componente.

Iată care sunt simptomele care ar putea anunţa că cel mic suferă de intoleranţă la lactoză:

Copilul este predispus la diaree frecvent

Copiii nou-născuţi sunt predispuşi la diaree deoarece au alergii frecvent şi sunt atacaţi de diverse virusuri şi bacterii. În afară de aceasta, dacă micutul tău devine mai predispus la consumul de lapte, s-ar putea ca el să sufere de intoleranţă la lactoză.

Copilul suferă de balonare şi gaze

Dacă copilul este balonat şi are, în acelaşi timp, probleme cu gazele, este posibil să aibă intoleranţă la lactoză. Cu toate acestea, problema balonării depinde de cantitatea de lapte pe care o bea copilul. Ea nu indică neapărat intoleranţă la lactoză.

Copilul vomită

Dacă bebeluşul scoate continuu salivă albă (asemănătoare cu laptele), atunci este posibil să aibă intoleranţă la lactoză. Acest lucru se întâmplă pentru că nu poate digera laptele. Cu toate acestea, bebeluşii nou-născuţi sunt predispuşi să scoată laptele înapoi, dar dacă acest lucru se întâmplă de fiecare dată după ce mănâncă lapte, înseamnă că există o problemă.

Copilul are probleme dermatologice

Eczema este unul dintre cele mai frecvente simptome ale intoleranţei la lactoză la copii. Aceasta nu numai că va declanşa eczeme, dar poate duce şi la alte probleme ale pielii.

Copilul nu câştigă în greutate

Dacă bebeluşul suferă de intoleranţă la lactoză, el se va confrunta cu multe dificultăţi în creşterea în greutate. Deoarece copilul nu poate consuma calciu şi proteine din lapte, el nu va putea să câştige în greutate ca şi alţi copii de vârsta lui. Discută cu medicul despre acest lucru şi el îţi va spune ce alţi înlocuitori există la proteine.