Spiritul de familie se cultivă cu iubire

1 57293 original jpg jpeg

A te simţi că aparţii unei familii, că ea reprezintă oaza ta de iubire şi de căldură nu vine de la sine. Şi acest sentiment se învaţă în timp, aşa cum se învaţă orice lucru.

Timp petrecut împreună, aniversări, evenimente de neuitat, treburi casnice, o mână de ajutor pe care o dai copilului, o strângere de mână, când îi este greu...

Fiecare lucru are rolul lui în cultivarea „spiritului de familie“. Un sentiment care te face să te simţi mai puternic şi mai protejat...

Un sentiment pe care am dori să-l transmitem copiilor noştri,să-l împărtăşim cu fraţii şi surorile, cu părinţii şi bunicii.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îmbogăţeşti toate aceste relaţii cu oamenii cei mai apropiaţi...

În familie, cele mai frumoase clipe

Este poate cel mai uşor de înţeles de ce în momentele fericite vrei şi trebuie să-i ai pe cei dragi alături. „

Spiritul de familie“ nu-ţi vine odată cu naşterea,el se dobândeşte alături de părinţi,de fraţi,de rude.

Cele mai unite familii sunt cele care reuşesc să trăiască împreună fiecare eveniment al vieţii şi să se bucure de timpul liber alături de copii.

Un spectacol,o plimbare,o zi la grădina zoologică sau la Muzeul Antipa pot fi şi pentru cei mici,şi pentru adulţi la fel de plăcute.

Cei dragi te învaţă să oferi dragoste

Spiritul de familie se cultivă şi prin ajutorul pe care cei mici îl primesc acasă.

De la dificultăţile din viaţa şcolară,la suport în probleme delicate (prima dragoste,lipsa de încredere în sine,dificultăţi de adaptare la un anumit mediu),copiii află pas cu pas că familia este cel mai preţios sprijin.

O oază de iubire şi de înţelegere pe care n-o mai întâlnesc nicăieri.

De aceea,psihologii te sfătuiesc să-i arăţi dragostea copilului,mai ales în astfel de momente în care simte nevoia ca părinţii să-i fie alături.

Petrecerile menţin relaţiile strânse

Vacanţele la bunici se transformă în cele mai frumoase amintiri. Cine nu ştie asta?

La fel,Sărbătorile de Iarnă la care bătrânii participă cu bucuria de a oferi daruri şi de a fi alături de copii şi de nepoţi.

Aşa că,dacă vrei să ai o familie unită şi împlinită,vei face posibile aceste evenimente la care să participe toate generaţiile „clanului“.

La fel de benefice sunt şi întâlnirile între copiii rudelor,ajutându-i să crească împreună,în bună înţelegere şi afecţiune.

Tonul face muzica!

Dacă cineva îşi închipuie că a avea o familie unită înseamnă să nu-ţi spui părerea,ca să nu superi pe nimeni şi să nu-l cerţi pe cel care a greşit,se înşală.

Familia este un forum,ca oricare altul. Oamenii au păreri,le discută chiar în contradictoriu,şi asta înseamnă că sunt liberi şi respectaţi.

Prin urmare, nu faptul că-ţi afirmi opinia este greşit, ci tonul cu care faci acest lucru.