Îmbunătăţeşte-ţi relaţiile de familie
Când auzim cuvintele „fraţi” sau „surori” ne vin în minte alte cuvinte ca „prieteni apropiaţi”, „înţelegere”, „afecţiune”, dar nu întotdeauna această relaţie este dominată de armonie. Iată ce să faci dacă nu te poţi înţelege cu sora sau fratele tău!
Recunoaşte-ţi partea de vină
În primul rând,fii sinceră cu tine însăţi şi recunoaşte-ţi partea de vină. Ca soră mai mare,dai deseori sfaturi nesolicitate,chiar dacă ştii că nu sunt binevenite? Ca mezină,aştepţi mereu ca fratele tău mai mare să vină cu cele mai bune soluţii la problemele tale,chiar dacă are şi el destule pe cap? Sau ţi se pare a fi un concurent în lupta pentru afecţiunea părinţilor?
Fii mai puţin pretenţioasă
Uneori,noi,femeile ajungem să fim rănite pentru că avem aşteptări pe care ceilalţi nu le pot îndeplini. Asta se întâmplă de multe ori şi în relaţia dintre fraţi. Cel mai bine ar fi să mai scazi din pretenţii. Totodată,începe să apreciezi ce face deja pentru tine. Ai să vezi că sunt multe lucruri pe care le treci cu vederea pentru că ţi se par de la sine înţelese. Dacă te vei concentra mai mult pe calităţile lui decât pe ce lipseşte din relaţia voastră,aceasta se va îmbunătăţi.
Fă tu primul pas
Gândeşte-te la ce ai putea face tu ca să îmbunătăţeşti relaţia cu fratele tău. Nu-ţi face un plan foarte complicat,ci gândeşte-te la un singur lucru pe care să-l schimbi şi pune-l în practică. De exemplu,dacă tu eşti cea care îl repede întotdeauna la telefon,fii de acum răbdătoare şi lasă-l pe el să încheie următoarea discuţie pe fir. Ai să vezi că dacă tu începi să te schimbi va face şi el la fel.
Lasă trecutul în pace
Refuză să dai apă la moară certurilor în discuţii fără sfârşit despre greşelile pe care le-aţi făcut în trecut. În schimb,concentrează-te pe problemele prezente şi pe cum le puteţi rezolva împreună. De exemplu,dacă sora ta îţi reproşează că i-ai promis că o ajuţi cu ceva şi ai uitat nu aduce în discuţie faptul că numai tu te-ai dus la spital atunci când a fost mama bolnavă.