Substanţa nutritivă esenţială pentru femeile însărcinate
Acidul gras Omega-3 este cunoscut ca substanţa nutritivă esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea copilului. Potrivit unui studiu recent, femeile nu primesc includ în alimentaţia zilnică doza necesară de acizi graşi Omega-3.
Ce spune studiul:
Studiul realizat de „Massey's School Of Sport, Exercise And Nutrition”, a analizat aportul zilnic de acid gras Omega-3 al femeilor însărcinate din Noua Zeelandă care recomandă o doză zilnică de 115 mg de acizi graşi.
Cu toate acestea, este recomandat ca femeile însărcinate să consume zilnic cel puţin 200 mg de acid gras Omega-3, cunoscut sub numele de acid docosahexaenoic (DHA) pe zi.
Acidul gras Omega-3 este o substanţă nutritivă esenţială pentru femeile însărcinate, deoarece ajută la formarea celulelor şi este, de asemenea, esenţială pentru dezvoltarea creierului şi a copilului. Două porţii de peşte (de 150 de grame fiecare) pe săptămână poate contribui la îndeplinirea recomandărilor de acid gras polinesaturat.
Alegerea peştelui, cum este tonul, somonul, macroul, sardinele etc., este considerată potrivită pentru femeile însărcinate, şi nu numai. Peştele şi fructele de mare îi oferă organismului mai multe substanţe nutritive, inclusive proteinele şi iodul, care sunt extreme de importante pentru dezvoltarea fătului.
De asemenea, migdalele, avocado, nucile, seminţeşe de in, ouăle, păstrăvul, broccoli – toate sunt surse importante de acizi graşi esenţiali Omega-3.
Credit foto: www.laboratoryequipment.com