Ţi-ai pierdut serviciul? Pune punct şi ia-o de la capăt!

1 47506 original jpg jpeg

Ca într-un vis urât, te-ai trezit în plină criză economică fără serviciu şi nu ştii cum o să faci faţă cheltuielilor care par să se mărească pe zi ce trece? Fără doar şi poate, nu ai de ales şi trebuie să o iei de la capăt. Atunci când îţi cauţi un nou loc de muncă, încearcă să foloseşti toate resursele pe care le ai la dispoziţie.

Pe aceeaşi temă:

Sunt şomeră! Ce-i de făcut?

Cum să-ţi păstrezi slujba pe timp de criză

Trimite-ţi CV-ul pe site-uri

Cea mai simplă cale de a merge la un interviu este să-ţi trimiţi CV-ul către site-urile de joburi sau să te înscrii la agenţiile specializate în recrutare de personal. Acestea nu îţi garantează succesul,dar există multe şanse ca angajatorii să te selecteze sau cel puţin să rămâi în baza lor de date şi să-ţi dea un semn de viaţă dacă se iveşte ceva în domeniul tău. Contează foarte mult ca CV-ul să fie bine redactat,datele de indentificare să fie corecte şi fă în aşa fel încât să-ţi scoţi în faţă calităţile. Mergi la sediile firmelor

Dacă nu ai reuşit să-ţi găseşti un loc de muncă trimiţându-ţi pe internet CV-ul,poţi încerca să mergi chiar la sediile unor firme în domeniul tău şi să vorbeşti cu un specialist în Resurse Umane. Nu ai nimic de pierdut,plus că aşa îţi faci noi cunoştinţe şi le poţi arăta cine este omul din spatele unui document. Nu ai de unde să ştii peste cine vei da sau ce altă ofertă de muncă ţi se poate face. Cel puţin un timp,până îţi găseşti un loc de muncă satisfăcător,mai poţi câştiga bani şi din serviciile cu program redus sau din cele sezoniere.

Dă sfoară în ţară

Eşti tot în căutarea unui serviciu? Nu uita de faptul că a-ţi căuta un loc de muncă echivalează cu a avea unul. Prin urmare,este important să dedici cât mai mult timp şi energie pentru a reuşi. Încearcă să apelezi la cel mai simplu mod de a-ţi obţine un loc de muncă şi anume pune-ţi rudele,cunoştinţele,prietenii sau foştii colegi de muncă în temă de faptul că eşti în căutare de serviciu. De asemenea,este bine să te înscrii pe cât mai multe site-uri de socializare,pe forumuri şi grupuri de discuţie care îţi trezesc interesul. În fond,nu se ştie de unde sare jobul.

Participă la târgurile de job-uri

Nu în ultimul rând,nu scăpa din vedere târgurile de job-uri şi încearcă să fii cât mai prezentabilă în faţa angajatorilor. Dacă nu ai avut timp sau resurse să participi,este recomandat să te loghezi pe varianta on-line a acestora. De regulă,organizatorii acestor evenimente au şi ediţie online,care ţine mult mai mult timp decât cea propriu-zisă şi astfel ai şanse să îţi găseşti un loc de muncă.