Trucuri ca să munceşti bine în biroul open space

1 47248 original jpg jpeg

Când ai văzut prima oară spaţiul plin de birouri,ţi s-a părut că este locul ideal de muncă. Şi totuşi,acum ai da orice pentru câteva minute de linişte. Ce e de făcut? Urmează sfaturile de mai jos şi îţi va fi mai uşor să lucrezi într-un open space.

Pe aceeaşi temă:

Ştii să-ţi controlezi emoţiile la muncă?

Cum te relaxezi la serviciu

Negociază cu colegii

Pentru a da randament la locul de muncă,nu trebuie să te supui regulilor celorlalţi,dar nici să le impui pe ale tale,ci este indicat să ajungi la un numitor comun cu ceilalţi colegi. Dacă ai de ales,ar fi ideal ca spaţiul tău de lucru să fie plasat în unghi sau cu spatele la zid. Această poziţionare creează o senzaţie protectoare ce te va ajuta să te concentrezi mai bine. Personalizează-ţi spaţiul

Pentru a te acomoda cu spaţiul de muncă,începe să-l amenajezi în funcţie de personalitatea ta. Poţi alege o plantă de birou,un calendar şi un tablou micuţ care să te inspire. Toate aceste obiecte sunt elemente vizuale care te protejează de evenimentele exterioare deranjante,acţionând ca o baricadă împotriva energiilor negative.

Clasează,aruncă sau aranjează tot ce ai pe birou. Astfel vei evita să ai documente deteriorate şi certuri cu colegii din cauza lipsei spaţiului. În măsura în care poţi,aşază-te cât mai departe de sursele de zgomot precum faxul,imprimanta şi copiatorul. Pune-ţi o sonerie discretă şi la telefonul fix,dă-ţi telefonul mobil pe vibraţii şi încercă să nu faci anumite gesturi care să-i deranjeze pe colegi.

Organizează-te eficient

Biroul plin de oameni e ca stupul de albine:agitaţia e la ea acasă. Încearcă să-ţi decalezi programul faţă de ceilalţi colegi,soseşte dimineaţa mai devreme şi profită măcar de o jumătate de orăde muncă relaxată. Astfel,poţi să-ţi iei şi pauza de prânz mai devreme,iar biroul va fi gol când te vei întoarce. În plus,vei lucra acelaşi număr de ore şi vei fi mult mai productivă.