Un sfert dintre bărbaţii aflaţi într-o relaţie îşi visează fostele partenere de viaţă

1 64519 original jpg jpeg

Dacă iubitul tău s-a despărţit recent de fosta lui prietenă există şanse destul de mari ca prezenţa ei să nu fi dispărut complet din gândurile şi visele lui.

Un studiu realizat de Premier Inn în care au fost implicaţi 2000 de persoane din Marea Britanie arată că un sfert dintre bărbaţi îşi visează fostele,în mod regulat.

Spre deosebire de aceştia,o treime dintre femei îşi visează deseori partenerii actuali,în timp ce o cincime afirmă că visează persoane pe care nu le-au întâlnit niciodată." Visele sunt o parte a vieţii noastre asupra căreia nu avem control deloc. Deşi se întâmplă să nu ne întâlnim cu anumite persoane o lungă perioadă de timp, există şansa să apară în visele noastre.",afirmă Claire Haigh,Premier Inn.  Cercetările arată că visăm intens în perioadele în care suntem preocupaţi de anumite lucruri sau suntem stresaţi. Aşadar,deconectarea de la rutina de zi cu zi poate contribui la îmbunătăţirea calităţii somnului.Visele ne ajută să înţelegem,să cultivăm şi să procesăm emoţiile.

"Nu este de mirare că foarte mulţi oameni au coşmaruri când sunt stresaţi şi au vise legate de problemele din viaţa lor actuală, deoarece subconştientul încearcă să le rezolve.",declară expertul in vise,Davina MacKail.

În timp ce femeile tind să viseze anumite situaţii care se întâmplă în relaţia actuală,bărbaţii îşi analizează emoţiile în afara viselor. Acest lucru înseamnă că bărbaţii încearcă să îşi rezolve problemele în viaţa reală,iar ca o consecinţă,îşi visează fostele partenere de viaţă. De asemenea,cercetătorii sunt de părere că visele bărbaţilor în care apar fostele iubite semnifică insecuritate şi vulnerabilitate,ambele experimentate de bărbaţi în relaţiile lor actuale.