„Pot să consum ouă vopsite din comerț?‟ Da, dar cu anumite condiții

Paștele nu se poate sărbători, cu adevărat, fără tradiționalele ouă vopsite. Unele persoane obișnuiesc să vopsească ouăle acasă, în timp ce altele optează pentru cele din comerț, deja colorate. Iată cum le poți consuma pe cele din supermarket în siguranță! 

image

Mai este foarte puțin timp până la Paște, una dintre cele mai așteptate sărbători din an. În Joia Mare, adică în ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce pentru păcatele noastre, credincioșii obișnuiesc să vopsească ouă. Această tradiție este respectată cu sfințenie în unele familii, dar unele persoane optează pentru ouăle deja vopsite, pe care le găsesc în comerț. Așa că dacă nu ai vopsit ouă ieri, găsești în magazine ouă tradiționale vopsite în mai multe culori, care par a fi la fel de aspectuoase ca ouăle pe care le vopsim acasă. Întrebarea este, putem consuma aceste ouă în siguranță? Da, dar cu anumite condiții! 

Este bine ca, înainte să le consumi, să fii sigur că ele sunt în termen. Cea mai simplă metodă de verificare este să le scufunzi în apă rece. Dacă sunt proaspete, vor rămâne la fundul vasului. Dacă nu sunt proaspete, vor pluti.

image

Cum să consumi în siguranță ouă vopsite din comerț

Ouăle fierte din comerț, care au fost deja vopsite, pot fi consumate doar dacă vopselurile folosite nu prezintă riscuri pentru sănătate. În general, vopselurile pentru ouă sunt obținute din E-uri, care pot intra în compoziția oului. Cu cât mai multe E-uri conțin aceste vopseluri, cu atât există riscul de îmbolnăvire, mai ales dacă în timpul fierberii, oul este crăpat. 

Optează pentru vopseluri naturale și respectă termenul de valabilitate!  

Pentru a fi în siguranță, trebuie să te asiguri că pe etichetă sunt scrise ingredientele vopselurilor. Ideal este să optezi pentru ouă vopsite din ingrediente naturale, cum sunt: foile de ceapă, vinul roșu, varza roșie sau sfecla.

Dacă nu ai această posibilitate, asigură-te că vopselurile conțin cât mai puține E-uri,  (spre deloc). De asemenea, este bine să eviți ouăle crăpate în care s-a scurs vopsea și, desigur, să respecți termenul de valabilitate. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg