Pre┼úuri epilare definitiv─â. C├ót te cost─â aceast─â procedur─â acas─â ┼či la salon

Pre┼úuri epilare definitiv─â  C├ót te cost─â aceast─â procedur─â acas─â ┼či la salon jpeg

Epilarea definitiv─â nu este o proedur─â tocmai ieftin─â, ├«ns─â cu siguran┼ú─â este printre cele mai eficiente pentru a sc─âpa de p─ârul nedorit. Pre┼úurile la epilarea definitiv─â variaz─â ├«n func┼úie de complexitatea procedurilor, de zona ├«n care se efectueaz─â, dar ┼či de locul ├«n care o faci - acas─â sau la clinic─â.

Epilare laser sau IPL?

Metodele de epilare definitiv─â care utilizeaz─â lumina (Laser ┼či IPL) au la baz─â principiul fototermolizei selective: un impuls luminos este absorbit de pigmentul firului de p─âr (melanina), arz├ónd r─âd─âcina p─ârului, care nu se mai poate regenera. Metoda a fost dezvoltat─â ├«n anii 90 ┼či de atunci au ap─ârut pe pia┼ú─â numeroase dispozitive care utilizeaz─â diverse tipuri de laser sau IPL.

Tratamentele de epilare definitiv─â sunt recomandate la ├«nceputul prim─âverii, toamna ┼či iarna. ├Äns─â, tehnologia laser a ajuns acum la performan┼úa de a putea fi folosit─â chiar ┼či pe pielea ├«nchis─â la culoare prin ad─âugarea unor dispozitive de r─âcire a pielii ┼či utilizarea laserelor cu lungime de und─â mai lungi, care demonteaz─â odat─â pentru totdeauna mitul conform c─âruia nu se poate realiza epilare definitiv─â pe pielea bronzat─â datorit─â riscurilor de ardere ┼či hiperpigmentare. Tot ce trebuie s─â ┼čtii ├«nainte de epilarea definitiv─â cu laser.

epilare definitiva laser jpg jpeg

Pe o pia┼ú─â care abund─â ├«n cabinete care fac epilare definitiv─â, este dificil de ales varianta cu cel mai bun raport cost-eficien┼ú─â. Exist─â ├«ns─â c├óteva aspecte care fac diferen┼úa ├«ntre procedurile cu efect temporar ┼či cele cu efect pe termen lung:

Aparatele folosite în epilarea definitivă utilizează fie unda laser (cu variantele: Alexandrit, NdYAG, Diodă) fie lumină intens pulsată (IPL). Ele sunt cu atât mai eficiente cu cât absorbţia impulsului respectiv este mai intensă la nivelul foliculului pilos.

P├ón─â acum, ├«n literatura de specialitate exist─â dovezi clare privind eficien┼úa pe termen lung pentru laserele Alexandrit ┼či Diod─â ┼či ├«n mai mic─â m─âsur─â pentru laserul NdYAG ┼či aparatele care utilizeaz─â IPL. De altfel, aparatele cu Alexandrit ┼či Diod─â au ┼či primit aprobare FDA (Food and Drug Administration ÔÇô institu┼úia care aprob─â medicamentele ┼či dispozitivele medicale ├«n SUA) pentru ÔÇŁreducerea pe termen lung a pilozit─â┼úiiÔÇŁ.

Cu c├ót energia este mai mare, cu at├ót eficien┼úa pe termen lung este mai ├«nalt─â. Diferite tipuri de laser au nevoie de energii diferite pentru a fi eficiente: astfel, pentru Alexandrit ┼či Diod─â energiile minim eficiente sunt de 14J/cmp, respectiv 10 J/cmp, aceste tipuri de unde laser fiind cel mai bine absorbite de melanin─â. Pentru a fi eficiente, aparatele laser NdYAG trebuie s─â utilizeze energii de peste 32 J/cmp, iar cele care utilizeaz─â IPL de peste 40 J/cmp. ├Än general, aparatele IPL utilizate ├«n cabinetele de cosmetic─â pot produce energii de maxim 20J/cmp, acestea fiind departe de valorile minime pentru eficien┼ú─â pe termen lung.

Epilare definitivă - preţuri

epilare definitiva salon jpg jpeg

Epilarea definitiv─â necesit─â un num─âr variat de ┼čedin┼úe, care depinde de mai mul┼úi factori, precum pielea clientului, grosimea firului de p─âr, densitatea acestuia pe suprafa┼úa de corp de pe care se ├«ndep─ârteaz─â, dar odat─â ├«ncheiate aceste ┼čedin┼úe se scap─â definitiv de grija p─ârului. 

Primele rezultate se v─âd dup─â 14 zile, care se vor men┼úine pe o perioad─â nedetrminat─â. ┼×i perioada unei ┼čedin┼úe difer─â de la client la client, put├ónd fi cuprins─â ├«ntre 15 ┼či 90 de minute, ├«n func┼úie de zona care este supus─â tratamentului.

├Än ceea ce prive┼čte pre┼úurile, acestea variaz─â ├«n func┼úie de zonele tratate ┼či de clinica aleasa. Spre exemplu, pre┼úul unei ┼čedin┼úe pentru axile este de aproximativ 60 de lei ┼či ajunge la 300 de lei pentru epilarea picioarelor integral. Av├ónd ├«n vedere c─â epilarea definitiv─â este o procedur─â din ce ├«n ce mai c─âutat─â, clinicile au creat pachete promo┼úionale ┼či diverse promo┼úii, precum o ┼čedin┼ú─â gratuit─â. 

A┼čadar, dac─â v─â hot─âr├ó┼úi c─â epilarea definitiv─â este solu┼úia potrivit─â pentru dumneavoastr─â, consulta┼úi mai multe clinici ┼či saloane. Pre┼úurile pentru epilarea definitiv─â variaz─â ├«n func┼úie de zona aleas─â ┼či de complexitatea procedurilor. 

Preţuri epilatoare

epilare definitiva acasa jpg jpeg

Epilarea definitiv─â se poate face ┼či acas─â. ┼×i aceast─â metod─â este sigur─â, eficient─â ┼či cu un efect garantat. Printr-o metoda rapid─â ┼či simpl─â, p─ârul e ├«ndep─ârtat f─âr─â durere. Folosit ├«n mod regulat, d─â rezultate doar ├«n c├óteva s─âpt─âm├óni.

Prin tratamentul cu acest aparat pentru epilare definitiva e distrusa doar rădăcina firului de păr. Tehnologia e foarte sigură, nu are efecte secundare, iar raza laser nu arde în nici un fel pielea. Aceasta este o a treia tehnică dintre cele mai la îndemână metode de epilare definitivă acasă.

┼×i pre┼úurile epilatoarelor IPL difer─â ├«n func┼úie de num─âruli impulsurilor, al accesoriilor pe care le are, dar ┼či de putere. Pre┼úurile pornesc de la 500 de lei ┼či pot dep─â┼či 2000 de lei. 

Când nu este recomandată epilarea definitivă

Nu se va efectua epilare dacă sunteţi însărcinată, aţi urmat tratament cu isotretinoin în ultimele 6 luni, dacă aveţi afecţiuni sensibile la lumină (lupus eritematos) sau luaţi anumite medicamente fotosensibilizante (tetraciclină), dacă aveţi boli de coagulare, infecţii cutanate active în zona de tratat, tatuaje sau machiaj permanent, vitiligo sau istoric de cancer de piele.

 Recente

grasimi trans fast food shutterstock 1439244599 jpg
slabit   weight loss g43c5fd872 1280 jpg
ayurveda shutterstock 762002224 jpg
ulei de masline   shutterstock 196199753 jpg
vegetarian 580x400 png
om albastru shutterstock 1147816718 jpg
rozaceea   ten   shutterstock 1895847337 jpg
1 pietre rinichi jpg jpeg
whatsapp shutterstock 1757131340 jpg
furtuna shutterstock 132934481 jpg
iodura de potasiu
perna   shutterstock 1932489002 jpg
Carne jpg
model american 00 jpg
covid  jpg
1 anxietate jpg jpeg
intrend clickpentrufemei jpg
ventilator
fara internet shutterstock 411620626 jpg
medic si pacient in clinica stomatologica jpg