Produsele de îngrijire pe care şi tu le foloseşti, dar care sunt complet inutile

Produsele de îngrijire pe care şi tu le foloseşti, dar care sunt complet inutile jpeg

Foloseşti scrub, loţiune tonică şi cremă de faţă zilnic? Te-ai păcălit singură până acum! Multe dintre aceste produse de înfrumuseţare pe care orice femeie le deţine sunt complet inutile. Pe lângă faptul că te fac să cheltuieşti sume uriaşe de bani, acestea nu aduc niciun beneficiu sănătăţii. Ba dimpotrivă, folosite pe termen lung, multe ne fac mai mult rău. Iată la ce cosmetice poţi să renunţi.

Măştile de faţă

Măştile de faţă sunt un exemplu de produs de înfrumuseţare absolut inutil. De fapt, dacă simţi că ai nevoie de o mască, probabil că ceva din rutina ta zilnică de îngrijire este greşit. 

Aceste produse conferă un efect imediat de hidratare şi sunt utile atunci când te pregăteşti pentru un eveniment special, însă nu aduc niciun beneficiu pe termen lung.

Loţiunile tonice

Potrivit specialiştilor, loţiunile tonice sunt considerate utile tocmai pentru că folosim produsele cosmetice nepotrivite tipului nostru de piele.

În realitate, se pare că săpunurile blânde special concepute pentru curăţarea tenului sunt mult mai utile decât loţiunile tonice pentru că nu conţin alcool, au un pH neutru şi nu usucă pielea.

Crema de faţă

Cremele de faţă au fost inventate atunci când femeile purtau umbrele de soare şi nu petreceau foarte mult timp în aer liber. Aşadar, astăzi este mai indicat să îţi protejezi pielea împotriva radiaţiilor UV, mai ales stai mult timp la soare.

În loc să foloseşti o cremă de faţă de zi, mai bine foloseşte una cu protecţie solară, ce conţine antioxidanţi şi nutrienţi.

Citeşte şi: Crema naturală antirid după reţeta doctorului Oz. Iată cum o prepari

Cremele  anticelulitice

Nu vor face minuni pentru picioarele tale dacă nu ai grijă la alimentaţie şi nu faci sport.

De asemenea, în locul cremelor anticelulitice, rezultate mult mai bune vor da masajele anticelulitice, împachetările, exfolierile care stimulează circulaţia sângelui şi alte terapii special concepute pentru această problemă. 

Măştile exfoliante

Îţi exfoliezi pielea cu gândul că în acest fel scapi de celulele moarte. De fapt, îi faci mai mult rău. Primul strat al pielii, care se duce odată cu produsul exfoliant, are rolul de a te proteja împotriva factorilor din exterior. 

Tototdată, după acest procedeu, pielea secretă şi mai mult sebum decât în mod normal, astfe că, în timp, s-ar putea ca tenul tău să devină gras. 

Produsele pentru vârfurile despicate ale părului

Nu există niciun remediu pentru vârfurile despicate şi niciun produs nu va da rezultatele pe care le aştepti, avertizează specialiştii. Serumurile şi balsamurile conferă doar un efect imediat, fără să dureze, astfel că numai tunderea vârfurilor despicate rămâne singura opţiune.

Sursă: bright-side.me, eva.ro