6 mini deserturi perfecte pentru seara de Crăciun

1 66601 original jpg jpeg

Nu te lăsa păcălită de faptul că sunt mici. Aceste deserturi vor fi apreciate atât de cei mari, cât, mai ales, de copii, care vor avea grijă ca platourile să nu stea pline prea mult timp. Deci, iată câteva idei minunate pentru masa de Crăciun.

Înger de zăpadă

Nu este greu să îţi dai seama de la ce vine numele,dat fiind că aceste prăjituri vor fi pudrate cu zahăr din belşug. Coaja de lămâie proaspăt rasă dă o aromă deosebită desertului,în timp ce frişca o va face irezistibilă pentru copii. Textura lor pufoasă (şi dimensiunea individuală) este exact ceea ce are nevoie masa ta de Crăciun. 

Mini prăjituri cu ciocolată

Prăjiturile reprezintă semnul distinctiv al sărbătorilor şi sunt distractiv de pregătit cu copii de toate vârstele. Pregăteşte nişte fursecuri cu cacao,cu o mică scobitură în centru. După ce s-au răcit,adaugă în scobituri glazură de ciocolată de casă şi presoară bomboane de zahăr colorate.

Turtă dulce cu biscuiţi şi cremă de brânză

Aroma de turtă dulce se evidenţiază în trei moduri în aceste deserturi:în crusta de turtă dulce adăugată peste biscuiţii de la baza prăjiturii,în umplutura de cremă de brânză amestecată cu turtă dulce şi în omululeţul miniatură aşezat pe partea de sus. Cea mai bună parte? Nu este nevoie de coacere. După ce ai pregătit surpriza dulce,pur şi simplu o pui în frigider la răcit.

Mini tort de Crăciun

Servite în mod tradiţional la orice onomastică şi aniversare,torturile sunt destul de banale şi consumatoare de timp. Nu este şi cazul acestor dulciuri. Fiecare tort în miniatură va fi ornat cu caise tocate mărunt şi cu cireşe. Sunt perfecte pentru micul dejun în dimineaţa de Crăciun,de asemenea.

Mini colaci

Aceste coroane de flori comestibile sunt dovada vie că lucrurile bune vin în ambalaje mici. Nu numai că aceşti colaci învârtiţisunt pregătiţi cu multă scorţişoară,dar mai au în compoziţie şi zahăr şi nucă,ceea ce îi face să fie desertul ideal pentru iarnă.  

Macaroons cu vanilie

Uită de celebrele macaroons cumparate de la magazin. Aceste frumuseţi cu vanilie sunt umplute cu un trio de glazuri (mentă,ciocolată albă şi bezea),apoi stropite cu sirop simplu şi pudrate cu sclipici comestibil. Alături de tradiţionala plăcintă şi cornuleţele de casă,aceste prăjituri îşi pot găsi locul pe orice masă de sărbători.