Aplică aceste trucuri pentru plăcinte incredibil de bune!

1 69251 original jpg jpeg

Nimic mai bun decât o bucată de plăcintă sau de tartă cu fructe, caldă, presărată cu zahăr vanilat! În cele ce urmează găseşti câteva ponturi să-ţi iasă nişte plăcinte de lins pe degete!

Pentru crustă crocantă

Nu cred că e cineva care să vrea o plăcintăcu aluatul moale,zemos. Pentru ca tarta să aibă crusta crocantă,la finalul coacerii,presară o lingură de făină şi una de zahăr peste aluat,înainte de a pune umplutura. În acest fel,nu va absoarbe zeama din amestecul cu fructe.

Sotează fructele înainte

Tot pentru a evita înmuierea exagerată a aluatului,înainte de a le pune peste foi sau aluat,sotează fructele,cu atât mai mult dacă alegi unele zemoase,cum sunt căpşunile. Plăcinta va avea un gust mai bun,iar aluatul nu va mai prelua din zeama lăsată de fructe în timpul coacerii.

Un alt secret este să păstrezi peste noapte la frigider umplutura pentru plăcintă sau tartă,iar a doua zi scurge zeama lăsată şi pune-o puţin pe foc. După ce s-a îngroşat puţin,încorporeaz-o în umplutură. Vei obţine un desert mai dulce şi mai puţin umed.

Foloseşte ingrediente reci

Un aluat mai fraged şi mai pufos obţii dacă ingredientele pe care le amesteci sunt luate direct de la frigider,cu atât mai mult untul. Secretul este să alternezi straturile de aluat cu bucăţile de unt,fără ca acestea din urmă să se amestece cu aluatul.

Extrapont

Foile de plăcintă rămân mai pufoase dacă înainte de a le pune la copt le ungi cu ulei vegetal amestecat cu puţin sifon.

Pune mai puţine condimente

Plăcintele sunt mai bune dacă se simte gustul fructelor mai mult decât cel al scorţişoareisau al altor arome.

Unge plăcinta cu ou

Pentru o crustă delicioasă,rumenită bine,înainte de a pune plăcinta sau tarta la cuptor bate un ou şi întinde-l în strat uniform pe toată suprafaţa ei. Nu va mai fi nevoie să ţii preparatul mai mult la copt,riscând să arzi partea de jos.

Evită s-o tai imediat după coacere

Oricât de mult te-ar tenta să iei o bucată din plăcintă când e gata,aşteaptă până se mai răcoreşte. Atunci va fi mai crocantă,mai bună la gust.