Ardei şi roşii umplute
Pentru 6 porţii pe care le poţi prepara în 3 ore, ai nevoie de 6 ardei graşi, 6 roşii, 700 g carne tocată (amestec porc şi vită), 1/2 pahar orez, 2 cepe, 1 ou, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 praz, numai partea albă, 1 l supă legume, 2 linguri bulion, sare, piper.
Cum se prepară
Speli ardeii şi roşiile. le tai căpăcelele şi le cureţi seminţele. Aşezi ardeii cu gura în jos să se scurgă.
Toci ceapa,prazul şi verdeaţa şi le pui peste carnea tocată. Adaugi oul,orezul şi amesteci compoziţia cu mâna. Potriveşti de sare şi piper. Umpli ardeii şi roşiile şi îi aşezi într-un vas mare. Le pui căpăcelele.
Torni supa de legume şi dai la cuptorul încins. Când aproape au fiert,diluezi bulionul cu apă fierbinte şi torni peste ardei şi roşii. Laşi până scade sosul şi opreşti focul. erveşti cu sosul format ori cu smântână sau iaurt.
sursa foto:Photoland