Aşa faci cele mai delicioase şniţele! Crocante la exterior şi fragede în interior

1 83576 original jpg jpeg

Câte bordeie, atâtea obiceie! Aşa se întâmplă şi în cazul şniţelelor. Le consumăm oricând şi oricum. Simple, servite cu piure, alături de cartofi prăjiţi, orez, legume sau sosuri delicioase. Şi totuşi, a doua zi după ce le-ai făcut, parcă nu mai sunt atât de gustoase. Iată o reţetă de şniţele care te va cuceri. Rămân crocante la exterior şi fragede la interior chiar şi a doua zi. 

Ingrediente

- carne (piept de pui, şniţele de vită etc)

- 2-3 ouă

- pesmet sau fulgi de porumb

- o lingură de făină

- condimente (sare, piper, cimbru)

Cum pregăteşti cele mai crocante şniţele

Şniţelele se fac extrem de rapid. Se bat 2-3 ouă, se amestecă bine de tot cu o lingură de făină şi cu condimentele alese (sare, piper, cimbru etc). Bucăţile de carne se tăvălesc prin acest amestec obţinut şi apoi prin pesmet. Aveţi grijă să folosiţi un pesmet mai grunjos, fiindcă asta ne va ajuta să obţinem o crustă crocantă. Puteţi încerca chiar să folosiţi un pesmet făcut de dumneavoastră, acasă. 

La fel de crocante, dar poate ceva mai gustoase, vor ieşi şniţele tăvălite în fulgi de porumb zdrobiţi, în loc de pesmet.

Şniţelele se prăjesc într-o baie generoasă de ulei şi asta e tot! La final le poţi pune pe o farfurie întinsă acoperită cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Poftă bună!

Sursă: a1.ro