Baghete împletite

Pâinea făcută în casă nu e deloc dificilă de pregătit. În cele ce urmează găseşti o reţetă de „japoneze” pe care le poţi face într-o oră şi jumătate. Obţii 7-8 baghete împletite, fragede şi apetisante.
Pentru baghete împletite ai nevoie de:
Pentru aluat
1 kg făină1 lingură de drojdie2 căni cu apă călduţă1 linguriţă de zahăr1 lingură de sare1 lingură de ulei
Pentru decor
susan
chimen
sare grunjoasă
Preparare baghete împletite:
Desfaci drojdia cu zahărul,puţină apă caldă şi 2 pumni de făină. Frămânţi până face băşici şi laşi maiaua la crescut într-un loc cald. Cerni făina rămasă şi după ce plămădeala a crescut o amesteci cu ulei şi sare,turnând apă caldă,puţin câte puţin. Frămânţi bine aluatul până nu se mai lipeşte de degete. Laşi la dospit. După ce a crescut,pui făină pe o planşetă şi rupi aluatul în câte pâinici vrei să faci.
Pentru pâinicile împletite,formezi 2 rulouri de cocă pe care le împleteşti,le ungi cu ulei şi le presari cu susan,chimen şi cu sare grunjoasă,după gust. Le pui în forme şi laşi la crescut.
Pentru „japoneze“,întinzi o bucată de aluat până formezi un rulou lung. Faci o buclă pe care o ridici şi o aşezi pe cele două capete ale sulului,apoi introduci cele două capete în bucla formată,le ungi cu ulei,presari şi pe ele susan,chimen şi sare grunjoasă. Le pui în forme şi le laşi la crescut,tot la loc cald. După ce au crescut,le dai la cuptor la foc potrivit aproximativ o oră.