Brioşe cu cacao şi migdale

1 65939 original jpg jpeg

Excelente la micul dejun sau la gustările de peste zi, brioşele îţi dau energie, mai ales dacă au cacao în compoziţie. Sunt mai sănătoase dacă ţi le prepari singură acasă, deci spor la gătit!

Ai nevoie de

5 ½ linguri cu vârf frăină

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

3 ouă

7 linguri zahăr

30 ml unt topit

1 vârf cuţit sare

180 ml lapte de vacă sau de soia

4 linguri migdale măcinate

Preparare

1. Înainte de toate,preîncălzeşti cuptorul şi ungi cu unt o tavă specială pentru brioşe sau pregăteşti opt forme de brioşe.

2. Amesteci făina,cacaoa,praful de copt stins cu zeamă de lămâie sau oţet şi sarea. În alt vas,baţi ouăle cu zahărul,apoi adaugi untul şi laptele,urmând să pui amestecul omogen peste cel de cacao. Adaugă şi migdalele la final.

3. Umpli cam două treimi din fiecare formă de brioşă cu amestecul obţinut şi dai brioşele la copt. După circa 15-20 de minute ar trebui să fie gata. Ştii sigur că sunt bine coapte dacă apeşi puţin pe una dintre ele şi revine la forma iniţială. Le poţi servi cu migdale întregi sau mărunţite presărate deasupra,cu fulgi de cocos sau cu frişcă şi bomboane de ciocolată.