Brioşe cu kaizer
Ai nevoie de: 350 g făină, 250 ml lapte, 50 ml ulei, 2 ouă, 1 roşie, 40 g drojdie, 50 g caşcaval ras, 100 g kaizer (sau costiţă afumată), 100 g măsline negre, 100 g spanac congelat, 1 ou pentru uns deasupra, sare.
Cum se prepară:
Se dizolvă drojdia în laptele călduţ,apoi se adaugă,pe rând,uleiul,sare,după gust,ouăle,măslinele feliate şi spanacul scurs şi tăiat fâşii.
Se adaugă roşia curăţată de seminţe şi tăiată cubuleţe mici,făina treptat,amestecând mereu până se încorporează toate ingredientele. La sfârşit,se adaugă kaizerul (sau costiţa) tăiat cubuleţeşi caşcavalul ras.
Se tapetează formele de brioşe cu hârtie specială de copt,se toarnă compoziţia preparată (se umplu trei sferturi) şi se pun la cuptor pentru 15 minute,la foc potrivit. Se scot din cuptor,se ung pe deasupra cu ou bătut cu o lingură de lapte şi se mai lasă în cuptor încă 10-15 minute,până se rumenesc frumos. Se consumă calde sau reci.