Brioşe cu pere
Pentru aceasta retete de brioşe cu pere ai nevoie de 4 linguri cacao, 150 g zahăr, 200 g unt, 2 ouă, 4 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt, 2 pere, curăţate şi tăiate bucăţele, un vârf de sare, frişcă (opţional), felii de pere.
Cum se prepară reteta de briose cu pere
Încingi cuptorul şi ungi cu puţină grăsime 8 forme de brioşe. Într-o cratiţă,încălzeşti 100 ml apă cu cacaua şi zahărul. Amesteci. Dai focul mai încet,adaugi untul şi laşi să se topească. După ce s-a topit,torni amestecul într-un bol şi-l amesteci cu gălbenuşurile. Laşi să se răcească 5 minute.
Într-un vas separat,baţi albuşurile bine,apoi le încorporezi în ciocolată şi amesteci până devine omogenă. Transferi două polonice din această mixtură într-un alt vas,pentru a-l folosi drept sos.
Speli,cureţi de coajă şi seminţe perele şi le tai bucăţi mici şi scurgi bine zeama pe care o lasă. Le încorporezi în amestecul rămas,apoi presari făina,praful de copt şi sarea. Omogenizezi uşor.
Torni amestecul în forme şi laşi aceste briose cu pere la copt 20 de minute. Laşi să se răcească 15-20 de minute,apoi ornezi cu frişcă şi felii de pare. Serveşti aceste briose cu pere alaturi de sosul păstrat.