Budincă cu ştevie şi spanac

1 68239 original jpg jpeg

În bucătăria tradiţională românească, de la ştevie se consumă în primul rând frunzele, care au un gust acrişor, asemănător cu cel al spanacului. Se curăţă uşor, şi sunt mai untoase decât cele de spanac.

Din ştevie poţi prepara salate simple sau în combinaţie cu alte legume (leurdă,ceapă verde,ridichi,roşii sau castraveţi),ciorbe sau diferite mâncăruri,cum ar fi orez cu ştevie sau această budincă cu ştevie şi spanac.

Budincă cu ştevie şi spanac – Ingrediente (8 porţii)

200 g spanac proaspăt

300 g ştevie proaspătă

200 g şuncă afumată

2 cepe roşii

1 lingură ulei

150 ml suc de roşii (sau 2 linguri pastă de roşii)

5 ouă

6 linguri smântână

200 g caşcaval

sare

piper