Budincă de cartofi cu carne

Cartofii noi sunt delicioşi în orice preparat, cu atât mai mult într-o budincă, alături de carne de curcan, cu sos de iaurt şi usturoi.
Ingrediente
1 kg cartofi noi1 kg carne curcan dezosatăuleibusuiocsarepiper
Pentru sos
5 căţei usturoi
2 linguri ulei
400 g iaurt cremos
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 legătură pătrunjel
sare
piper
200 g caşcaval răzuit
Preparare
Pui iaurtul la scurs. Speli bine cartofii şi îi fierbi în coajă,în apă cu sare. Îi laşi la scurs. Zdrobeşti usturoiul,torni ulei în fir subţire şi la fel procedezi şi cu zeama de lămâie. Încorporezi iaurtul şi amesteci până când sosul devine pufos. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi verdeaţa şi caşcavalul. Ungi cu puţin ulei o formă termorezistentă în care aşezi carnea de curcan dată cu sare şi piper. Acoperi tava cu folie şi laşi aproximativ o oră,apoi scoţi folia.
Torni sosul de iaurt atât cât să acoperi toată carnea. Dai cartofii printr-un amestec de ulei cu sare şi piper,după gust,şi îi aşezi în tavă. Dai la cuptor până când carnea este bine făcută,iar cartofii se rumenesc. Serveşti mâncarea caldă,decorată cu frunze de busuioc.