Budincă de ciocolată

1 81290 original jpg jpeg

Când ai poftă de ceva dulce şi mai ales de un desert cu ciocolată, o budincă este cea mai bună alegere.

Ai nevoie de

Pentru budincă

300 g ciocolată neagră

300 g unt

100 g făină

150 g zahăr

5 ouă

Pentru glazură

100 g zahăr pudră

zeamă de lămâie

sos de ciocolată

Preparare

Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele. Topeşti pe baie de aburi ciocolata ruptă bucăţi cu untul şi le amesteci până când se omogenizează. Separat, combini făina cu zahărul pudră.

Adaugi în crema de ciocolată ouăle, apoi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Torni compoziţia în forme şi o dai la cuptor aproximativ 20 de minute.

O scoţi, o laşi la răcorit şi o răstorni. Amesteci zahărul pudră cu zeamă de lămâie cât să capete consistenţa unei paste. Torni glazura peste budincă şi, după ce s-a întărit, torni sos de ciocolată.