Budincă de ciocolată
Când ai poftă de ceva dulce şi mai ales de un desert cu ciocolată, o budincă este cea mai bună alegere.
Ai nevoie de
Pentru budincă
300 g ciocolată neagră
300 g unt
100 g făină
150 g zahăr
5 ouă
Pentru glazură
100 g zahăr pudră
zeamă de lămâie
sos de ciocolată
Preparare
Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele. Topeşti pe baie de aburi ciocolata ruptă bucăţi cu untul şi le amesteci până când se omogenizează. Separat, combini făina cu zahărul pudră.
Adaugi în crema de ciocolată ouăle, apoi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Torni compoziţia în forme şi o dai la cuptor aproximativ 20 de minute.
O scoţi, o laşi la răcorit şi o răstorni. Amesteci zahărul pudră cu zeamă de lămâie cât să capete consistenţa unei paste. Torni glazura peste budincă şi, după ce s-a întărit, torni sos de ciocolată.