Budincă de orez cu fructe de mare. N-ai mai mâncat calamari şi creveţi aşa!
Fructele de mare sunt surse bune de proteine, fără a avea atât de multe grăsimi precum carnea. Consumul regulat de fructe de mare, chiar şi sub forma unei budinci de orez, îţi reduce riscul de depresie, Alzheimer, boli de inimă şi alungă durerile articulare.

Ingrediente pentru trei porţii
150 g orez
200 g creveți
200 g inele de calamar
20 g unt
1 ceapă
sare
piper
pătrunjel
Vezi și: Fructe de mare ca-n vacanţă: paste cu sos de roșii și calamari
Mod de preparare
Speli orezul în mai multe ape, până ce aceasta rămâne curată. Călești ceapa tocată în unt, până devine sticloasă, apoi adaugi orezul și torni apă, de trei ori cantitatea orezului. Condimentezi cu sare și-l lași la fiert, la foc mic, până când începe să se înmoaie.
Te-ar mai putea interesa: Curry thailandez, specialitatea cu creveţi imposibil de refuzat
Adaugi apoi creveții și calamarii și lași la fiert până se pătrund toate ingredientele. La final, condimentezi cu sare și servești budinca cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock






























