Budincă de peşte, un aperitiv delicios

1 77824 original jpg jpeg

Dacă îţi place peştele, găteşte-l şi altfel! Învaţă să prepari o budincă de peşte gustoasă şi aromată, care te va scoate din impas când nu ştii ce aperitiv să mai serveşti.

Ai nevoie de

700 g file de peşte1 ardei roşu200 g smântână grasă3 ouă2 linguri făină2 cepe4 căţei de usturoi½ legătură pătrunjelsareboabe de piper1 gălbenuş, pentru unssalată de cartofi

Mod de preparare

Fierbi peştele în apă cu o ceapă, 2 căţei de usturoi, sare şi boabe de piper, după gust. Îl ţii 7-8 minute, apoi îl scurgi şi-i îndepărtezi pielea.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Toci ceapa, căţeii de usturoi rămaşi şi amesteci cu peştele tăiat bucăţi. Adaugi smântâna, făina, ardeiul şi pătrunjelul tocate şi gălbenuşurile. La final, încorporezi albuşurile şi torni compoziţia într-o tavă de chec tapetată. Ungi budinca cu gălbenuş şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor. O serveşti cu salată de cartofi.