Reţetă la cuptor. Vinete condimentate. Bonus: cum să le alegi şi să le scoţi amăreala

Aceasta este o rețetă despre cum să prepari vinete, astfel încât fiecare bucată să fie suculentă la interior și uşor caramelizată la exterior. Încearcă şi tu aceste vinete condimentate!

image

Cea mai rapidă modalitate de a da un gust deosebit unor legume este să le prepari la cuptor. Vinetele nu fac excepție! Prăjite, absorb foarte mult ulei, dar, odată ce le laşi să se coacă în cuptor, se transformă complet.

În trecut, se folosea metoda de sărare a vinetelor pentru a le elimina amărăciunea.

Aşadar, după ce tai vinetele cubuleţe, presară o linguriță de sare, amestecă şi lasă-le în strecurătoare timp de o jumătate de oră. La final, clăteşte, strecoară şi amestecă vinetele doar cu ulei și piper, dar nu şi cu sare.

Pont

Alege vinete ferme, dar care se simt mai grele în ciuda dimensiunii lor, pentru că acelea ușoare pot fi uscate în interior.

Ingrediente pentru două porţii

1 vânătă 

30 ml ulei 

1 praf de sare 

piper 

10 g semințe de fenicul 

10 g semințe de chimen 

2 căței de usturoi 

pătrunjel 

Te-ar mai putea interesa: Rulouri de vinete cu brânză, irezistibil de cremoase

Mod de preparare

Pui într-un mojar semințele de chimen, cele de fenicul, sare și piper, după gust. Le pisezi și le omogenizezi cu restul mirodeniilor. Cureți cățeii de usturoi și-i zdrobești. 

Încingi cuptorul la 220 °C și tapetezi o tavă. Tai capetele vinetei și o toci cubulețe. O amesteci cu sare, după gust, și cu uleiul. Presari deasupra mirodeniile, amesteci și la final adaugi și cățeii de usturoi. Omogenizezi și pui vânăta în tavă, având grijă să întinzi cubulețele într-un singur strat. 

Vezi și: Cum să faci musaca ca în Grecia

Dai tava la cuptor pentru 20 de minute, apoi amesteci cubulețele de vânătă și le mai ții un sfert de oră. Le servești împreună cu pătrunjel tocat. 

FOTO: Shutterstock