Reţetă la cuptor. Vinete condimentate. Bonus: cum să le alegi şi să le scoţi amăreala
Aceasta este o rețetă despre cum să prepari vinete, astfel încât fiecare bucată să fie suculentă la interior și uşor caramelizată la exterior. Încearcă şi tu aceste vinete condimentate!
Cea mai rapidă modalitate de a da un gust deosebit unor legume este să le prepari la cuptor. Vinetele nu fac excepție! Prăjite, absorb foarte mult ulei, dar, odată ce le laşi să se coacă în cuptor, se transformă complet.
În trecut, se folosea metoda de sărare a vinetelor pentru a le elimina amărăciunea.
Aşadar, după ce tai vinetele cubuleţe, presară o linguriță de sare, amestecă şi lasă-le în strecurătoare timp de o jumătate de oră. La final, clăteşte, strecoară şi amestecă vinetele doar cu ulei și piper, dar nu şi cu sare.
Pont
Alege vinete ferme, dar care se simt mai grele în ciuda dimensiunii lor, pentru că acelea ușoare pot fi uscate în interior.
Ingrediente pentru două porţii
1 vânătă
30 ml ulei
1 praf de sare
piper
10 g semințe de fenicul
10 g semințe de chimen
2 căței de usturoi
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Rulouri de vinete cu brânză, irezistibil de cremoase
Mod de preparare
Pui într-un mojar semințele de chimen, cele de fenicul, sare și piper, după gust. Le pisezi și le omogenizezi cu restul mirodeniilor. Cureți cățeii de usturoi și-i zdrobești.
Încingi cuptorul la 220 °C și tapetezi o tavă. Tai capetele vinetei și o toci cubulețe. O amesteci cu sare, după gust, și cu uleiul. Presari deasupra mirodeniile, amesteci și la final adaugi și cățeii de usturoi. Omogenizezi și pui vânăta în tavă, având grijă să întinzi cubulețele într-un singur strat.
Vezi și: Cum să faci musaca ca în Grecia
Dai tava la cuptor pentru 20 de minute, apoi amesteci cubulețele de vânătă și le mai ții un sfert de oră. Le servești împreună cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock