Cartofi gratinaţi
Cartofii gratinaţi sunt mereu o idee bună pentru prânz sau pentru cină.
Ai nevoie de
11/2 kg cartofi250 ml lpate250 g smântână pentru gătit1 ceapă2-3 linguri ulei3-4 căţei de usturoi100 g caşcaval500 g file de peşte afumat50 g parmezansare
Cum se prepară
Fierbi cartofii, în coajă, în apă cu sare până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, apoi îi scurgi, îi laşi la răcorit, îi descojeşti şi-i feliezi. Căleşti ceapa tocată în 2 linguri de ulei până când devine sticloasă.
Pentru sos, combini laptele cu smântâna, ceapa călită şi caşcavalul ras.
Ungi o tavă cu restul de ulei. Aşezi un strat de felii de cartofi, un strat de sos de smântână, peştele, din nou sos, un strat de cartofi şi dai tava la cuptor aproximativ 20 de minute. O scoţi, presari parmeznaul ras şi o mai ţii încă 10 minute.