Cartofi pe grătar cu rozmarin şi boia
Aceşti cartofi pe grătar cu rozmarin şi boia sunt felul de mâncare cu care poţi bate orice alt fel de mâncare! Vei vrea să-i prepari oricând pe perioada anului, indiferent de anotimp, dacă eşti singur sau cu familia acasă.
Ingrediente
500 g cartofi,tăiaţi în bucăţi
1 ceapă,tăiată în bucăţi mari
6 căţei de usturoi,tăiaţi în trei
1 lingură+1 linguriţă ulei de măsline
1 ½ linguriţă rosmarin uscat
½ linguriţă boia afumată
½ linguriţă sare
½ linguriţă piper
Mod de preparare
Încingi grătarul. Într-un vas mare,amesteci cartofii,ceapa,usturoiul şi uleiul. Amesteci ca să acoperi bine legumele. Adaugi rozmarinul,boiaua,sare şi piper şi amesteci iar.
Folosind 2 foi de aluminiu,pui câte jumătate din compoziţia de cartofi în mijlocul foliilor. Împachetezi apoi peste,şi sigilezi. Foloseşte o a treia foilie de aluminiu pentru a împacheta ambele pachete.