Castraveţi, conopidă şi roşii murate
Pentru 5 litri de murături, ai nevoie de 2 conopide, 1 kg castraveţi, 1 kg roşii, 4 ardei iuţi, 200 ml oţet, foi de dafin, piper boabe, boabe de muştar, boabe de ienibahar, seminţe de mărar, sare grunjoasă, apă cât cuprinde.
Cum se prepară
Speli bine conopida,o rupi în bucheţele şi o laşi în apă cu oţet 30 de minute. Aşezi bucheţelele de conopidă în borcane bine sterilizate. Aşezi castraveţi,felii de ardei iute şi bucăţi de roşii printre bucheţelele de conopidă şi pui foi de dafin,boabe de piper,de muştar şi de ienibahar.
Citeşte şi:
Uite cum alegi borcanele pentru murături
Cum poţi reutiliza zeama de murături
Sucul de castravete,ideal pentru piele
Separat,fierbi apa cu câte o lingură de sare la fiecare litru,adaugi seminţe de mărar şi torni saramura fierbinte peste conopidă. Închizi borcanele ermetic şi le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit.
sursa foto:Profimedia